Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Hjärtsjuksköterska med processansvar över kardiologisk omvårdnad

2021-04-19
Region Stockholm, Sjuksköterska

Verksamhetsområde Kardiologi på Södersjukhuset är med sina 380 medarbetare en av landets största kardiologiska enheter. Vi ligger i framkant inom utveckling och forskning och vi har ett i landet unikt uppdrag som innefattar allt från medicinsk- och hjärtintensivvård (MIVA/HIA) till elektiv öppenvård. Däremellan har vi bland annat intermediärvård, slutenvård, avancerad intervention, dagvård och eget ekokardiografi-lab. Vi bedriver bred forskning inom kardiologi och medicinsk intensivvård, som är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Vi söker sjuksköterskor med erfarenhet av kardiologi, som vill driva omvårdnadsutveckling och processarbete med patientflödet i fokus. Processansvaret från det akuta omhändertagandet på avdelningen till uppföljningen inom öppenvården, och involverar samtliga enheter på vårt verksamhetsområde, från MIVA/HIA till vårdavdelningarna, från dagvårdsverksamheten till interventionsenheten och mottagningen. Uppdraget är inriktat mot en av de tre klassiska kardiologiska subspecialiteter: arytmi, ischemi och hjärtsvikt.

30 % av din arbetstid arbetar du systematiskt med förändrings och förbättringsarbeten som processjuksköterska. Du får vara med och driva förbättringsarbeten från idé till implementering i verksamheterna. Du samverkar i en processtyrgrupp för arytmi med läkare, chefer och andra professioner. Du kommer även att vara en del av ett omvårdnadskvalitetsråd där du samverkar med sjuksköterskor som ansvarar för klinikens andra processer och med vårdenhetscheferna. Din roll kommer vara viktig i handledning av mindre erfarna kollegor och du kommer att kunna vara med och forma deras utveckling.

Övriga 70 % arbetar du kliniskt som sjuksköterska på kardiologisk avdelning med lämplig inriktning, vilket vi ser som en del av det löpande processarbetet. Det är då patienterna får ta del av din kompetens inom området och det är då du praktiskt stöttar dina kollegor och är med och implementerar förbättringar. Du har möjlighet att använda dina kunskaper som erfaren sjuksköterska för att utveckla dig själv i din roll, samt driva förbättringsarbeten och påverka verksamhetens framtid.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad sjuksköterska med minst 2 års erfarenhet av kardiologi. En avslutad eller pågående vidareutbildning är meriterande.  Du är trygg i din roll som sjuksköterska och kan arbeta självständigt. Du har god kommunikativ förmåga och datavana.

Personliga egenskaper:

Du är en person som:

  • har mycket god samarbetsförmåga och trivs med att coacha andra medarbetare.
  • får patienten att känna sig väl omhändertagen och trygg genom ditt bemötande.  
  • är flexibel i ditt förhållningssätt då verksamheten är i ständig förändring.  
  • har förmåga att se möjligheter.  
  • är engagerad och ansvarstagande. 

Anställningsform

Tjänstgöring dag, kväll med helgtjänstgöring en helg i månaden. Tillsvidare eller enligt dina önskemål, 38:15 h/vecka alternativt 40 h/vecka (tjänstgör då inte lätthelger).

Södersjukhuset är centralt beläget i Stockholm med mycket med goda kommunikationer nära pendeltåg, bussar och tunnelbana. Vi ger dig möjlighet till fri friskvård en timme i veckan (om verksamheten tillåter) under betald arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till egen sjukgymnast samt ett friskvårdsbidrag, på 1500 kr/år (höjt till 3000 kr för 2021). 

Vi har individuell schemaplanering, dubbel natt-ob-ersättning vid nattarbete, kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

Urvalet kommer ske löpande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

 
Referensnummer:
175047
 
Sista ansökningsdatum:
2021-05-10
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070- 484 33 10

Kontaktpersoner

Johanna Islas Helgesson
Tel: 08-123 612 31
Dusanka Stojadinovic
Tel: tel 08-123 632 23