Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Omvårdnadsledare till verksamhetsområde Kardiologi avdelning 51 med ischemi inriktning

2021-02-19
Region Stockholm, Sjuksköterska

Är du intresserad av ledarskap och grupprocesser? Vill du vara med och utveckla den kardiologiska omvårdnaden? Har du erfarenhet av kardiologi och akutsjukvård? 

Avdelning 51 är inriktad mot vård av patienter med akuta koronara symtom och arbetar i nära samverkan med både PCI-lab, HIA och akutmottagningen. 

På avdelningen finns två omvårdnadsledare som arbetar nära varandra och integrerat med övriga medarbetare. Tack vare ständiga förbättringsarbeten och stort patientfokus ligger vi långt framme i kvalitetsarbeten och patientnöjdheten är hög. Vi fokuserar på välfungerande patientprocesser och hög kompetensutveckling för alla yrkeskategorier. Ett signum för våra avdelningar är mycket social samvaro och positiv stämning.

Arbetsuppgifter: 

Omvårdnadsledare arbetar på uppdrag av vårdenhetschef och fördelar arbetstiden 50 % som omvårdnadsledare och 50 % som sjuksköterska i kliniskt arbete. Huvudsakligt uppdrag som omvårdnadsledare är att leda, stödja och utveckla avdelningens kliniska omvårdnadsarbete. Du ska planera och följa upp omvårdnaden och arbetet ska ske i nära samverkan med enhetsledande läkare. Du ingår i nätverk på verksamhetsområdet i syfte att utveckla omvårdnadsprocessen. Du har tillsammans med övriga enhetsledare/omvårdnadsledare på kliniken särskilt ansvar för att planera introduktioner och att coacha nyanställda i det kliniska arbetet. Du förväntas också vara aktiv i att initiera och delta i omvårdnads- och kvalitetsarbeten och ansvara över övergripande kvalitetsmätningar. 

I ditt uppdrag ingår även att tillsammans med vårdenhetschefen har en viktig roll till medarbetarnas utveckling genom att identifiera medarbetarnas utbildningsbehov. I din roll som omvårdnadsledare skapar du en länk mellan ledning och medarbetarna på avdelningen.

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning som sjuksköterska inom verksamhetsområde kardiologi med ett förordnande som enhetsledare på två år i taget. Arbetstid är 40h per vecka med helgtjänstgöring en helg i månaden.

Kvalifikationer: 

Du är legitimerad sjuksköterska med minst 5 års erfarenhet av arbete inom kardiologi eller akutsjukvård. En avslutad eller pågående vidareutbildning är meriterande.  

Personliga egenskaper: 

I din omvårdnadsledarroll har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer, såväl intern som externt och du måste ha en god strategisk och analytisk förmåga. Du är pedagogisk och har ett genuint intresse av att dela med dig av dina kunskaper. Du är lugn, trygg, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Det är viktigt att du kan vara både stödjande och tydlig samt att du har förmåga att leda och engagera dina kollegor i arbetet för en god och säker vård. Vi värdesätter att du är prestigelös och positiv samt att du också har en drivkraft som gör att du kan driva förändrings- och utvecklingsarbete och vara en inspirationskälla för alla yrkeskategorier.  Du ska ses som ett föredöme av dina kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder:

Södersjukhuset är centralt beläget i Stockholm med mycket med goda kommunikationer nära pendeltåg, bussar och tunnelbana. Vi ger dig möjlighet till fri friskvård en timme i veckan (om verksamheten tillåter under betald arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till egen sjukgymnast samt ett friskvårdsbidrag, på 1500 kr/år (höjt till 3000 kr för 2021). Vi har individuell schemaplanering, dubbel natt-ob-ersättning vid nattarbete, kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.

Övrig information

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
175048
 
Sista ansökningsdatum:
2021-03-21
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder tel 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Dusanka Stojadinovic
Tel: tel 08-616 32 23