Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Medicinsk sekreterare till Handkirurgiska kliniken

2021-02-12
Region Stockholm, Medicinsk sekreterare/Läkarsekreterare

På handkirurgiska kliniken arbetar nästan 100 medarbetare av olika professioner; läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, medicinska sekreterare och kurator. Vår personal följer patienterna genom hela vårdförloppet, från nybesök till operation och genom hela rehabiliteringen. Vi arbetar interprofessionellt och i team.

Handkirurgiska kliniken bedriver specialiserad och högspecialiserad handkirurgi, både akut och elektiv. Vi har jourberedskap dygnet runt och ansvar för alla svåra handskador i Stockholms, Gotlands och Sörmlands län. Bland akuta skador kan nämnas böjsen- och nervskador, frakturer och ligamentskador. Handledskirurgi är en stor del av verksamheten. Vi har också en stor barnverksamhet där vi bedömer, opererar och behandlar barn med medfödda avvikelser, cerebral pares och förlossningsskador på plexus brachialis. Sedan 2016 har handkirurgiska kliniken rikssjukvårdsansvar för plexusskador på barn och vuxna. Handkirurgiska kliniken har egen operationsavdelning och ingår i verksamhetsområde Specialistvård.

Vi söker nu en medicinsk sekreterare till vårt sekretariat som idag består av 8 sekreterare.

Om tjänsten

Som sekreterare hos oss har du en viktig roll och du ingår organisatoriskt i handkirurgiska klinikens personal och samarbetet med alla olika yrkeskategorier.  

Du får ett roligt och varierande administrativt arbete, där du enligt schema är placerad i vår viktiga och uppskattade reception/kassa där du tar emot och registrerar alla patienter som kommer till handkirurgiska kliniken samt utför övriga uppgifter kopplade till kassan, såsom telefon och post m m. Utöver detta skriver du journaler, röntgen- och konsultationsremisser och diagnosklassificerar (DRG), vilket är ett viktigt arbete för medicinska sekreterare. Registrering i Orbit och arbete med kvalitetssäkring via bl a Qlickview ingår också i uppdraget.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid. 39,50 tim/veckan. Vi tillämpar flextid och möjlighet att jobba på distans. Friskvårdstimme/bidrag är en av våra förmåner.

Vi söker en kollega som

Är utbildad medicinsk sekreterare. Har goda kunskaper i svenska språket och i medicinsk terminologi och har förmåga att arbeta självständigt och i team samt att kunna prioritera. 

Det är önskvärt att du har arbetat i journalsystemet Take Care och att du har genomgått utbildning i DRG och förstått vikten av kontinuerlig utbildning och utveckling kring sjukdomsklassificering.  

Då det ingår kassa/reception i tjänsten, så ser vi som självklart att du är stresstålig och flexibel i ditt arbete och har en förmåga att ge god service både till patienter och medarbetare. Du är med andra ord lugn, stabil och har förmåga att prioritera och fatta snabba beslut. Att vara noggrann är också en egenskap som behövs, då det är många olika moment kring patienten.  

Vi förväntar oss att du är en person som bidrar med engagemang och glädje, har en positiv grundinställning och förmåga att se möjligheter i förändringsprocesser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske löpande.  

 

 

 
Referensnummer:
175184
 
Sista ansökningsdatum:
2021-03-07
 
Fackliga representanter:
Carina Friberg, telnr 08-616 33 65 ; Vision

Kontaktpersoner

Julia Abbt-Hopfinger
Tel: 08-616 3360