Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Vill du vikariera på halv- eller heltid som vår patientvägledare?

2021-02-17
Region Stockholm, Handläggare

Arbetsuppgifter

Att samordna och hantera patientärenden från enskilda personer och myndigheter och ha ett övergripande ansvar för att arbetsprocessen fungerar väl på sjukhuset. Det innebär kontakter med patienter och närstående och utifrån aktuellt ärende ge stöd och vägledning. Det innebär också att hantera myndighetsärenden från LÖF (landstingets ömsesidiga försäkringsbolag, PaN (patientnämnden) och IVO (inspektionen för vård och omsorg). Dessa sköts i sjukhusets ärendehanteringssystem EDIT. Arbetet är självständigt och bedrivs i samverkan med sjukhusets chefer samt andra nyckelfunktioner, vilket innebär många kontaktytor både inom och utanför sjukhuset. Tjänsten är placerad på sektionen för Kvalitet och verksamhetsutveckling, som är en del av avdelningen Kvalitet, Utveckling, Medicinsk Teknik och IT.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska, beteendevetare eller har annan högskoleexamen från vårdområdet. Du har vana av att bemöta människor i olika situationer på ett professionellt sätt och vi ser gärna att du har kunskaper inom kvalitet och patientsäkerhet. Det är nödvändigt att du tidigare har arbetat med att bedriva utvecklingsarbete och förändringsledning om du söker möjligheten att vikariera på heltid. Du behöver även ha en god förmåga och vana av att uttrycka dig i tal och skrift och av att arbeta i Officepaketet.

Annonsering av vakant tjänst

Den vakanta tjänsten som Patientvägledare kommer inom kort att utannonseras. Vid anställning läggs stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. I uppdraget som vikare är du naturligtvis välkommen att var en av de sökande till den vakanta tjänsten. I den ordinarie tjänsten som Patientvägledare ingår det att driva och leda utvecklingsarbete inom patientvägledning. Det med fokus på patientsamverkan, kvalitet och patientsäkerhet tillsammans med ett antal specialister inom nämnda områden på sektionen.

Information om tjänsten lämnas av:

Kvalitetschef Anders Ajgeldinger-Nordqvist tel 08-616 1426

E-post; anders.ajgeldinger-nordqvist@sll.se

Fackliga kontaktpersoner:

SACO Sofi Wickström  tfn 08-616 3330, mail: sofi.wickstrom@sll.se

Vision Anette Sjöstrand tfn 08-616 1109, mail: anette.sjostrand@sll.se

Vårdförbundet Centra Söder tfn: 070-484 33 10

Varmt välkommen med din vikariatansökan

 
Referensnummer:
175295
 
Sista ansökningsdatum:
2021-03-03
 
Fackliga representanter:
SACO Sofi Wickström tfn 08-616 3330

Kontaktpersoner

Anders Ajgeldinger Nordqvist
Tel: 08-616 14 26