Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Vårdenhetschef till Neonatalvårdssektionen, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2021-02-17
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Vi söker en chef till en av våra två neonatalvårdsavdelningar, avd 71. Arbetet innebär att du har ansvar för för avdelningens verksamhet, personal och ekonomi och är chef för ca 40 sjuksköterskor och barn/undersköterskor.

Neonatalvården på Sachsska är en mycket välfungerande och välrenommerad verksamhet med fina resultat i patient- och medarbetarenkäter. Ett nära samarbete i neonatalvårdssektionens ledningsgrupp lägger grunden till utveckling av verksamheten och bidrar till ett stort engagemang för vården av för tidigt födda och nyfödda sjuka barn och deras familjer.

Sektionen består i nuläget av två vårdavdelningar, avd 61 och avd 71, med totalt 26 vårdplatser samt hemsjukvård, mottagning och en modersmjölkcentral som servar hela regionen.

Under hösten 2021 kommer enheten att flytta till nya lokaler som just nu färdigställs. Det blir en spännande tid för neonatalvården på Sachsska med förbättrade lokaler både för patienterna och deras familjer samt också för våra medarbetares arbetsmiljö. Vi vill tillsammans med kvinnosjukvården på Södersjukhuset utveckla och förbättra den perinatala vården och planerar för ett antal samvårdsplatser.

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och som tycker det är roligt att vara chef. Du har god förmåga att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och initiativkraft och ser vikten av att skapa en bra arbetsmiljö som bygger på samverkan, delaktighet och kommunikation. Du är intresserad av utvecklings – och projektarbete.

Som vårdenhetschef är du direkt underställd vårdchefen inom neonatalvårdssektionen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du har ett dagligt nära samarbete med vårdenhetschef på avd 61.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är barnkliniken på Södersjukhuset och med mer än 500 medarbetare en av sjukhusets största kliniker. Vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet till alla. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Anställningsform: Tidsbegränsat chefsuppdrag kombinerat med en grundanställning tillsvidare som sjuksköterska.

Arbetstid: Dagtid, 40 tim/v.

Kvalifikationer: Leg. sjuksköterska med specialistutbildning, gärna inom barn -och ungdom. Det är önskvärt att du har arbetat inom barnsjukvård och helst inom neonatalvården. Du som söker ska vara genuint intresserad av ledarskap och vi ser gärna att du har chefserfarenhet. Ledarskapsutbildning är meriterande. Södersjukhuset erbjuder ett omfattande chefsutvecklingsprogram.

Personliga egenskaper: Till dina personliga egenskaper hör tydlighet, beslutsförmåga och lyhördhet. Du ser vikten av att skapa en bra arbetsmiljö som bygger på samverkan, delaktighet och kommunikation. Du ska ha intresse för ett nära samarbete med övriga chefer inom neonatalvårdssektionen. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även besitta en god organisatorisk och administrativ förmåga och du utrycker dig väl i tal och skrift.

Övrig information: 
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

 

 
Referensnummer:
175299
 
Sista ansökningsdatum:
2021-03-10
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet, Linda Thurfors 08-6161271

Kontaktpersoner

Monica Vestman
Tel: 08-616 40 98