Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Flödesansvarig sjuksköterska till VO Kardiologi Södersjukhuset

2021-04-09
Region Stockholm, Sjuksköterska

Verksamhetsområde Kardiologi är inne i en spännande utveckling och vi behöver fler engagerade medarbetare som är redo för att tänka nytt och har en vilja att påverka. Vill du ha en av nyckelrollerna i inläggningsprocessen, med flödes- och vårdplatsansvar? Då är Du varmt välkommen att söka tjänsten som Flödesansvarig Sjuksköterska för VO Kardiologi på Södersjukhuset.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av akut hjärtsjukvård och/eller arbetat på akutmottagning. Har du dessutom en specialistutbildning i kardiologisk omvårdnad/medicin med inriktning kardiologi eller akutsjukvård är det extra meriterande.

Uppdrag:

Ditt uppdrag som flödesansvarig sjuksköterska är omväxlande och en stor del av arbetet består av att ansvara för inläggningsprocessen, framför allt från akutmottagningen in till någon av de två kardiologiska vårdavdelningarna, samt från HIA/MIVA. Du arbetar i nära samarbete med kardiologjouren på MIVA och akuten. Du kommer också att utgöra ett stort stöd i de olika vårdteamen och vid behov systematiskt leda och prioritera vårdinsatser i det akuta omhändertagandet av svårt sjuk patient.

Uppdraget som flödesansvarig sjuksköterska är på ca 30 % och övrig tid arbetar du som arbetsledare på avdelningen och/eller kliniskt i eget vårdteam med undersköterska och läkare. I din roll som sjuksköterska på vårdavdelningen planerar, leder och utför du omvårdnadsarbete. Vi arbetar i tvärprofessionella team. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stora möjligheter att påverka och kontinuerligt utvecklas. Vi är mycket positiva till om du är intresserad av kvalitetsutveckling och forskning.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med mycket goda kommunikationer. Hos oss får du ett givande och utvecklande uppdrag som också öppnar upp för spännande karriärmöjligheter. Vi har kompetenta, seriösa och trevliga arbetskamrater, en individuellt anpassad inskolning och kompetensutveckling.

Vi ger dig möjlighet till fri friskvård på arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till sjukgymnast. Mer information om vad Södersjukhuset erbjuder till dig som anställd får du på vår webbplats https://www.sodersjukhuset.se/jobba-pa-sos/personalpolicy/

Anställningsform:

Tjänsten är tillsvidare som flödesansvarig sjuksköterska/specialistsjuksköterska på verksamhetsområde kardiologi, dag/kväll/natt. Alternativt kväll/natt, veckoarbetstid 38:15h/vecka.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad sjuksköterska med minst 2 års erfarenhet av kardiologisk akutsjukvård eller erfarenhet från akutmottagning. Meriterande är om du har en specialistsjuksköterskeexamen i kardiologi omvårdnad/medicin inriktning kardiologi eller akutsjukvård.

Personliga egenskaper:

I din roll som flödesansvarig sjuksköterska har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer, såväl internt som externt, och du har en god strategisk och analytisk förmåga. Du är pedagogisk och har ett genuint intresse av att dela med dig av dina kunskaper, Du är lugn, trygg, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Det är viktigt att du kan vara både stödjande och tydlig, samt att du har förmåga att leda och engagera dina kollegor i arbetet för en god och säker vård. Slutligen har du också en drivkraft som gör att du kan driva förändrings- och förbättringsarbete och vara en inspirationskälla för alla yrkeskategorier.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner:

Vårdenhetschef Dusanka Stojadinovic avd. 51 (inriktning ischemi), tel 08- 616 3223

Vårdenhetschef Johanna Islas Helgesson avd. 31 (inriktning arytmi och hjärtsvikt) tel 08-616 3481

Övrig information

Intervjuer sker löpande under annonstiden.

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
175773
 
Sista ansökningsdatum:
2021-05-02
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder tel 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Johanna Islas Helgesson
Tel: 08-123 612 31
Dusanka Stojadinovic
Tel: tel 08-123 632 23