Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Intresseanmälan för ST-läkartjänst inom Anestesi och Intensivvård på Södersjukhuset

2021-04-28
Region Stockholm, ST-läkare

Är du intresserad av att jobba som ST-läkare inom Anestesi och Intensivvård på Sveriges största akutsjukhus? Då är du varmt välkommen med din intresseanmälan!

Vi erbjuder:
Som ST-läkare hos oss erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete i team med eget ansvar under handledning av trevliga, kompetenta och engagerade medarbetare från alla yrkeskategorier. Kontinuerlig utveckling av verksamheten med fokus på patientsäkerhet i och med utbildning och kompetenshöjning av våra medarbetare är vår högsta prioritet. ”För patienten – med patienten” enligt Sös värdegrund som vi lever efter och jobbar för.  

Om verksamhetsområdet:
Södersjukhusets uppdrag inom Anestesi och Intensivvård omfattar många spännande områden: Anestesi samt peri-operativt omhändertagande av buk-och kärlkirurgi med avancerad hemodynamisk övervakning, robotassisterade ingrepp, urologi, blockadbaserad ortopedi / handkirurgi samt stor obstetrisk anestesi är bara några delar av varsamheten du kommer jobba med. Preoperativ bedömning på anestesimottagning samt avancerad postoperativ vård ingår också i verksamheten.  

Vår IVA vann Svenskt Intensivvårdsregisters (SIR) pris Årets IVA 2018. Vi bedriver patientnära forskning om sepsis och hemodynamik. Vi bistår vår stora akutmottagning med akutlarm och anestesi service vid procedurer, undersökningar och transport. Vårt uppdrag inkluderar även service till Sachsska barnsjukhus med larm på akutmottagning, generell anestesi och sedering för olika ingrepp samt undersökningar som endoskopier och MR.

Smärtsektionen har en profilering mot akut postoperativ smärta samt palliativ vård med konsultverksamhet för inneliggande patienter. Ett modernt Steriltekniskt Centrum ingår självklart i verksamhetsområdet.  

Vi har under hösten 2019 flyttat in i en ny operations-byggnad och jobbar nu i moderna nya operationssalar. Tack vare den nya operationsavdelningen och ett otroligt engagemang av alla medarbetare kunde intensivvården tredubblas under pandemin 2020.

Vår vision är en operationsavdelning i världsklass tack vare teamarbete och nya arbetssätt som teamledare och flödesledare på operationssalen. Intensivvården på SÖS expanderar också och även där kommer vi flytta in i och jobba i nya lokaler inom en snar framtid.

Om arbetsplatsen:
Inom Anestesi och Intensivvård på Södersjukhuset bedrivs undervisning av många olika yrkeskategorier. Vår ST-utbildning följer målbeskrivningen och är SPUR-granskad i november 2017 och kommer även granskas i år. Inom ST-läkargruppen råder en mycket god stämning och många duktiga handledare bidrar till ett gott utbildningsklimat på kliniken. ST-handledare pris på SÖS gick till en av våra uppskattade medarbetare och även utmärkelsen som ”Årets svensk”. De flesta nyblivna specialistläkare väljer att stanna kvar hos oss efter avslutad ST. Det är vi tacksamma för och otrolig stolt över!

Vår mission – Sveriges ledande akutsjukhus! Vill du vara med?  

Anställningsform:  
Visstidsanställning 6 månader med möjlighet till tillsvidareanställning som ST-läkare.


Kvalifikationer:  
• Legitimerad läkare  
• Goda kunskaper i svenska språket  
• Tidigare erfarenhet inom anestesi och intensivvård är meriterande  

Personliga egenskaper:  
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet  
• Du ska ha god samarbetsförmåga i team samt god kommunikationsförmåga  
• Du är flexibel och stresstålig och ska kunna göra snabba och välgrundade prioriteringar i ditt dagliga arbete
• Du har intresse för att utveckla kliniken samt för klinisk handledning  

Information om tjänsten lämnas av:  
Marco Schuster
Sektionschef ST/UL  
tel:08-616 2246   

Fackliga företrädare:  
Christian Linhardt
Läkarförbundet
tel (vxl) 08-6161000 

Övrigt:
Observera att detta är en intresseanmälan och vi kommer fortlöpande gå igenom ansökningarna och därav anställa efter behov.
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
175914
 
Sista ansökningsdatum:
2021-08-19
 
Fackliga representanter:
Läkarförbundet Christian Linhardt vxl 08-6161000

Kontaktpersoner

Marco Schuster
Tel: 08-616 2246