Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Chef till Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Handen

2021-04-30
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Vi söker dig som är nytänkande, ser möjligheter och har intresse att fortsätta utveckla verksamheten vid barn-och ungdomsmottagningen i Handen.

Som chef för Handens barn-och ungdomsmottagning (BUM) har du ansvar för att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten såväl kliniskt som vetenskapligt för att ge barnen/ungdomarna optimal vård. Du har personal- och ekonomiansvar och är närmaste chef för läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och psykologer. Mottagningen har idag 17 anställda. Sedan 2020 är Handens BUM en sjukhusansluten vårdvals-BUM i Sachsskas regi.

Chefskapet kombineras med grundprofession som läkare eller sjuksköterska på barnmottagningen. Chefskapet är på deltid och omfattningen kan diskuteras.       Organisatoriskt hör mottagningen till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Södersjukhuset och du blir direkt underställd verksamhetsområdeschefen för Sachsska. Södersjukhuset erbjuder dig som chef ett omfattande chefsutvecklingsprogram.

Hos oss utreder och behandlar vi många olika medicinska och neuropediatriska sjukdomar hos barn och ungdomar 0–18 år. Vi arbetar i team och våra barnsjuksköterskor har också egna mottagningar. Vi utreder och behandlar allergi och astma. Vi har även en etablerad och omfattande verksamhet för utredning och behandling av ADHD. Samverkan med barn- och skolhälsovård samt primärvård är en viktig del av verksamheten. Vid mottagningarna utbildas ST-läkare i pediatrik och allmänmedicin.

Vi söker en chef med stort intresse för ledarskapsfrågor. Du har god förmåga att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och initiativkraft. Vi söker dig som lockas av att organisera mottagningen, skapa nya arbetssätt och hitta samarbetsformer med närliggande vårdgivare. Du ska även skapa förutsättningar för samt stödja och uppmuntra forskning.

Anställningsform:

  • Tillsvidare
  • Heltid

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och kombineras med en grundanställning tillsvidare som läkare eller sjuksköterska. Tillträde enligt överenskommelse. 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Kvalifikationer: 

Leg läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin. Tjänsten är överläkare, bitr överläkare eller specialistläkare, beroende på sökandes kvalifikationer.

Leg sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom barn- och ungdom

Du som söker ska vara genuint intresserad av ledarskap och det är meriterande om du har chefserfarenhet. Södersjukhuset har ett gediget chefsintroduktionsprogram.

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Personliga egenskaper: 

Till dina personliga egenskaper hör tydlighet, beslutsförmåga och lyhördhet. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet för medarbetarna. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

Sachsska barn- och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomsmedicin och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

 
Referensnummer:
176725
 
Sista ansökningsdatum:
2021-05-31
 
Fackliga representanter:
Läkarföreningen på SÖS AB, Clara Strömberg, tfn 08-6163586

Kontaktpersoner

Fredrik Stenius
Tel: 08-616 40 29