Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Vårdenhetschef till onkologmottagningen för patienter med bröstcancer, onkologiska kliniken, Södersjukhuset

2021-04-28
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Onkologiska kliniken vid Södersjukhuset består av en vårdavdelning, mottagningar, en behandlingsavdelning, en klinisk forskningsenhet och vår strålbehandlingsenhet.  

Vi behandlar patienter med bröst-, buk- eller urologiska tumörer. På kliniken ges samtliga onkologiska terapier.  

Onkologiska mottagningen behandlar och följer upp patienter med bröstcancer.

Bröstsektionen är en del av Bröstcentrum där även kirurgen, mammografin och patologen ingår och vi har ett nära samarbete via multidisciplinära konferenser.

Om rollen som vårdenhetschef  

Som vårdenhetschef på onkologmottagningen kommer du att ha ansvar för mottagningens dagliga drift, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Rollen innebär personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och kuratorer. Vårdenhetschefen ansvarar också för att nya arbetsmetoder implementeras, samt driver förändringsarbete och projekt tillsammans med enhetsledare och ledningsansvarig läkare. Du arbetar nära verksamhetschefen och ingår i Onkologklinikens ledningsgrupp.

Organisationens stabsfunktioner i form av IT-samordnare, HR-Partner och controller mm finns för att stödja dig i rollen som vårdenhetschef. På Södersjukhuset har vi ett chefsprogram med för rollen relevanta utbildningar som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av gärna med specialistutbildning inom onkologi. Vi ser det som meriterande om du har;

  • Ledarerfarenhet
  • Genomgått en ledarskapsutbildning  
  • Erfarenet och/eller intresse av forskning

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös, lyssnar in andra och skapar delaktighet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god organisatorisk förmåga. Vi att du har viljan och ett stort engagemang för att jobba med förändringsarbete.  

Anställning  

Tillsvidareanställning på heltid i grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande som vårdenhetschef.  

 
Referensnummer:
176899
 
Sista ansökningsdatum:
2021-05-23
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, 070-4843310

Kontaktpersoner

Christina Linder Stragliotto
Tel: 072-4688693