Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Bröstsektionen VO Kirurgi söker en utvecklingsorienterad chef

2021-05-04
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm. Vi är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. Vi vill utgöra ett självklart vårdalternativ för patienter och medarbetare både nu och i framtiden.

VO Kirurgi, med nästan 400 anställda, är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, forskning och utbildning, men också implementering av ny kunskap är kärnuppdrag. Vi är på en spännande förändringsresa med målet att bli den bästa arbetsplatsen med den bästa vården. Tillsammans.

Bröstsektionen är en av VO:ts fem samarbetande sektioner med medicinskt ansvar för våra bröstkirurgiska patienter i akut och elektivt flöde. Sektionen har ett väl utvecklat multiprofessionellt samarbete med sjukhusets onkologiska, radiologiska och patologiska verksamheter inom Bröstcentrum – en centrumbildning med ansvar för drygt 40% av regionens bröstcancerpatienter. Sektionen har vidare en stor bröstrekonstruktiv verksamhet och ansvarar för vårdprocessen malignt melanom. Mottagningen, med lokaler också vid Södra station, är sektionens nav.

Om jobbet

Vi söker nu dig som tillsammans med medarbetarna vill utveckla vår bröskirurgiska sektion som en del av vår USV-enhet. Du blir förstalinjechef för ett drygt 10-tal läkare med arbetsmiljö-, personal och budgetansvar och du följs upp av verksamhetsområdeschefen varje månad med avseende produktionsutfall. Du samarbetar med vårdenhetschefen och ingår som en av VO:ts chefer i ledningsgruppen.

Vi söker dig som

  • Har en dokumenterad chefsutbildning och ett par års chefserfarenhet
  • Har erfarenhet av att leda förändrings- och förbättringsarbete
  • Har stort intresse av forsknings-, utbildnings- och utvecklingsfrågor
  • Har gedigen erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård

För att lyckas och trivas i rollen

Är du förändringsledare snarare än en förvaltare, med driv och höga kvalitetsmål. Du är prestigelös och har en mycket god samarbetsförmåga, men samtidigt uppskattar du att kunna ta ansvar och arbeta självständigt. Du vet att våra medarbetare är vår största tillgång. Specialist i kirurgi med erfarenhet av bröstkirurgi liksom forskarutbildning är mycket meriterande.

Anställning

Beroende på sökandes kompetens kan chefsuppdraget kombineras med arbete enligt grundanställning. Heltidsmåttet sätts utifrån grundprofession. Chefstjänsten är tidsbegränsad till tre år, med möjlighet till förlängning, med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen. Tillträde 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Södersjukhuset erbjuder friskvårdstimme, friskvårsbidrag och gratis träning på vårt eget Hälsoteam.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande verksamhetsområdeschef Johannes Blom på telefon 072-468 86 63 alternativt johannes.blom@sll.se. Facklig företrädare och representanter från medarbetargruppen kommer att utses inför intervjuer.

Välkommen till oss på VO Kirurgi, Södersjukhuset!
 

 
Referensnummer:
176968
 
Sista ansökningsdatum:
2021-05-31
 
Fackliga representanter:
Åsa Edergren (SACO): 073-6821338

Kontaktpersoner

Johannes Blom
Tel: 08-123 130 67 johannes.blom@sll.se