Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Södersjukhuset söker fondmedelssamordnare 30 %

2021-05-03
Region Stockholm, Kuratorer

Uppdraget som fondmedelssamordnare är på 30% och anpassas utifrån din nuvarande tjänst, varför vi önskar att du som ansöker har en grundanställning hos oss på Södersjukhuset.  

I uppdraget som fondmedelssamordnare ingår:  
- att utarbeta och uppdatera riktlinjer, rutiner och lathundar för fondmedelshantering.
- fungera som mentor och rådgivare kring fondärenden till kuratorer som träffar patienten och initialt bedömer patientens ekonomiska behov kopplat till aktuell sjukdom eller skada.
- att i tätt samarbete med administratör handlägga och administrera samtliga enskilda ansökningar, fatta beslut och hantera administrering kring dessa.
- att delta i fondhandläggarmöten inom Region Stockholm för handläggare inom SLSO samt akutsjukhusen, ca tre gånger per år samt intermittent.
- arkivering av detta i relevanta datasystem kan förekomma.
- att vara ytterst ansvarig för att alla fondansökningar hanteras enligt aktuella regler och riktlinjer.
Kvalifikationer:
För att passa som fondmedelssamordnare är du socionom eller har en akademisk bakgrund som bedöms som likvärdig. Vidare har du en stor kompetens och förståelse för hur psykologiska och sociala faktorer påverkar somatiska och medicinska tillstånd, och vice versa. Du har en förståelse för hur det somatiska tillståndet kan påverka den sociala och ekonomiska situationen för patienten och har en empatisk människosyn.
Vidare är ett strukturerat arbetssätt viktigt och vi ser gärna att du har ett stort intresse och engagemang för de frågor som tjänsten omfattar.
Du har lätt för att ta och underhålla kontakter och nätverk, både inom och utanför Södersjukhuset som organisation och besitter en mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du har lätt för att fatta beslut. Som fondmedelssamordnare är det också viktigt att kunna ha ett helhetsperspektiv kring patienter och organisation samt att ha en förståelse för vikten av att skapa goda relationer och samarbeta för att nå resultat. Vi ser gärna att du är flexibel och har förmågan att anpassa dig efter situation, omgivning och förändrade omständigheter.

Låter uppdraget intressant och tror du att du skulle passa för tjänsten?
Välkommen in med din ansökan som behöver vara oss tillhanda senast 20 maj 2021!

Eventuella frågor kring uppdraget besvaras av nuvarande fondmedelssamordnare Linda Geupel: Tel:08-616 15 26, mail: linda.geupel@sll.se

Facklig kontaktperson: Akademikerförbundet SSR, Thérèse Juvall tel 08-123 139 42

 

 
Referensnummer:
177006
 
Sista ansökningsdatum:
2021-05-20
 
Fackliga representanter:
Akademikerförbundet SSR, Thérèse Juvall

Kontaktpersoner

Linda Geupel
Tel: 08-6161526