Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Med anledning av covid-19 råder generellt besöksförbud på Södersjukhuset och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Chef, medicinsk sekreterare till Ögonkliniken

2021-06-01
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Ögonkliniken består av ca 35 medarbetare, varav 5 medicinska seketerare/administratör.  Verksamheten är huvudsakligen inriktad på medicinsk ögonsjukvård i öppen vård med jourverksamhet dagtid.  Vi tar emot ca 25 000 besök om året. Tonvikten ligger på de stora folksjukdomarna såsom åldersförändringar i gula fläcken, glaukom och diabetes förändringar i näthinnan. Vi tar även emot konsultpatienter från vårdavdelningarna på Södersjukhuset och Sachsska barnsjukhuset. Ögonkliniken ingår i verksamhetsområde Specialistvården.

Vi söker en engagerad, närvarande och flexibel person som är intresserad av att vara med och utveckla sekreterargruppen. Du ska vara positiv till förändring, förmåga att ta beslut och god organisationsförmåga. Som sekreterarchef kommer du även vara delaktig i verksamhetens förbättrings- och förändringsarbeten i nära samarbeta med övriga chefer inom kliniken. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter:

I rollen som chef kommer du att ha yttersta ansvaret för medarbetarna på din enhet. Din roll är att leda, engagera och fördela arbetet samt planera och följa upp insatser på daglig basis och att medarbetarna utvecklas och får förutsättningar och stöd för att fullfölja sina arbetsuppgifter. Du är delaktig i mottagningens kvalitetsarbete och flödesprocesser. Som 1:a linjens chef har du personal/arbetsmiljö och budgetansvar. I tjänsten ingår även sedvanliga arbetsuppgifter som medicinsk sekreterare till 50%.

Anställningsform:

Heltid. Arbete dagtid, måndag – fredag 39,5 timmar/vecka. Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. På Södersjukhuset tillämpas tidsförordnat chefskap där du kommer att ha en grundanställning som medicinsk sekreterare.

Kvalifikationer:

  • Godkänd utbildning som medicinsk sekreterare eller motsvarande som bedöms vara likvärdig utbildning
  • Erfarenhet som arbetsledare
  • Goda kunskaper i svenska språket är en grundförutsättning
  • Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift
  • Du förutsätts att ha stor datorvana
  • Erfarenhet av vårddokumentation
  • Kunskaper inom oftalmologisk terminologi är meriterande
  • Erfarenhet av TakeCare, DRG är meriterande

 

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och ser till att tillvarata medarbetares kompetens. Ditt ledarskap präglas av en öppen och rak kommunikation. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att kunna arbeta verksamhetsutvecklande med patient i fokus i linje med Södersjukhusets värdegrunder. Ögonmottagningen är relativt liten och vi arbetar tillsammans för att ge patienterna den bästa vården. Personalen på mottagningen behöver därför vara flexibel och kunna arbeta med olika arbetsuppgifter.

Du erbjuds stöd i ditt ledarskap i form av interna chefsprogram och mentorstöd vid intresse.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 
Referensnummer:
177630
 
Sista ansökningsdatum:
2021-07-04
 
Fackliga representanter:
Vision 08-616 10 00 vx

Kontaktpersoner

Anna Kristina Taavo Dickman
Tel: 08-616 1589
Ainars Reinis
Tel: 08-616 37 63