Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Med anledning av covid-19 råder generellt besöksförbud på Södersjukhuset och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Arkivarie med inriktning digital dokumenthantering, Södersjukhuset!

2021-06-08
Region Stockholm, Arkivarie

Avdelningen Sjukhusservice söker en arkivarie med fokus på digital dokumenthantering till sektionen Juridik och stöd. Sektionen leds av en chef och består i övrigt av olika stödfunktioner i form av en sjukhusjurist/dataskyddsombud, en registrator samt två handläggare som arbetar med journalservice och datautlämning i samband med forskningsstudier.

Södersjukhuset befinner sig i en digital förändringsresa och ett av områdena som omfattas är digital informationshantering. Vi letar därför efter kandidater som är trygga i den traditionella arkivarierollen men framför allt har ett stort intresse för och kompetens inom digital dokumenthantering.

Arbetsuppgifter:

I rollen som arkivarie med inriktning på digital dokumenthantering ingår att hantera och utveckla Södersjukhusets fysiska och digitala arkiv (ordna, förteckna, genomföra bevarande- och gallringsutredningar). Sjukhuset har infört ett IT-system i syfte att övergå till digital dokument- och ärendehantering dvs digital diarieföring, registrering och arkivering av allmänna handlingar. Systemet som används heter Edit och bygger på Formpipe Platina. I dina arbetsuppgifter ingår att delta i utveckling och förbättring av effektiva processer för digital ärende- och dokumenthantering (diarieföring, registrering och arkivering). Arbetsuppgifterna omfattar även att ge verksamheterna råd och stöd i digital dokument- och ärendehantering samt att hjälpa till med praktisk tillämpning av styrande dokument t ex regionens hanteringsanvisningar. I din roll som arkivarie ansvarar du för att utbilda de lokala arkivredogörarna, vilka utgör ett viktigt nätverk. Du ska vidare kunna göra uppföljningar och utarbeta styr- och stöddokument inom ditt område. I arbetet ingår också att vid behov kunna utbilda chefer, ledningsgrupper och medarbetare inom arkiv- och ärendehantering. Vid behov kan du även vara back-up till registrator avseende diarieföring och registrering av allmänna handlingar. Som arkivarie kommer du att samarbeta med olika roller på sjukhuset såsom systemförvaltare IT, registrator, arkivredogörare och handläggare i verksamheten. Du kommer även att samverka med det centrala regionarkivet. Det är därför viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning inom arkiv-och informationsvetenskap eller annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • Erfarenhet av att ha arbetat som arkivarie eller motsvarande roll.
  • Goda kunskaper inom arkivområdet, arkivredovisning, hanteringsanvisningar.
  • Goda kunskaper om arkivlagen och annan offentlighetslagstiftning.   
  • Mycket god datorvana och kunskaper i Microsoft Office.
  • God kommunikativ förmåga samt lätt att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.
  • Meriterande med kunskaper och erfarenhet av digital arkivering.
  • Meriterande med kunskaper och erfarenheter av dokument- och ärendehanteringssystem som bygger på Formpipe Platina.
  • Meriterande med kunskaper om e-arkiv.
  • Meriterande med kunskaper och erfarenheter av att arbeta med utförande av gallring av IT-system och med leveranser till e-arkiv samt arbete i enlighet med standarder för digitalt bevarande.

Personliga egenskaper:
Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga, flexibilitet, noggrannhet samt god känsla för service. Om du känner att du passar in på denna beskrivning så får du ett intressant arbete på en arbetsplats som präglas av hög yrkeskompetens och som alltid har patientens bästa framför ögonen.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Information om tjänsten lämnas av:

Victoria Arenbro Forsberg, chef Juridik och Stöd tel 08-616 14 80 eller via mail: victoria.arenbro-forsberg@sll.se

Fackliga företrädare:
SACO, Sverker Forsberg

Sverker.forsberg@sll.se

Övrigt:

Intervjuer kommer på grund av semestrar att påbörjas tidigast andra hälften av augusti.

 
Referensnummer:
177770
 
Sista ansökningsdatum:
2021-07-04
 
Fackliga representanter:
SACO, Sverker Forsberg

Kontaktpersoner

Victoria Arenbro Forsberg
Tel: 08-616 10 00