Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Med anledning av covid-19 råder generellt besöksförbud på Södersjukhuset och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Sektionschef till neonatalvårdssektionen, Sachsska barn-och ungdomssjukhuset

2021-06-09
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Vill du leda och utveckla neonatalsjukvården på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset? Nu finns möjlighet att söka tjänsten som sektionschef på neonatalvårdssektionen.

Du är direkt underställd verksamhetsområdeschefen för Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du har ett övergripande medicinskt ansvar för neonatalvårdssektionen och har personalansvar för läkargruppen. Ditt ansvar är att tillsammans med vårdchef ha ett övergripande ansvar för sektionen och uppdraget blir att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten för att ge barnen optimal vård. Du sätter upp tydliga mål, strategier och handlingsplaner för din verksamhet samt gör dessa kända och förankrade hos medarbetarna. Du ansvarar för måluppfyllelse, resultat och kvalitet. Du har ett övergripande ledningsansvar för verksamhet, arbetsmiljö, personal och ekonomi.

Vi söker en chef med stort intresse för ledarskapsfrågor och som tycker det är roligt att vara chef. Du har god förmåga att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och initiativkraft och ser vikten av att skapa en bra arbetsmiljö som bygger på samverkan, delaktighet och kommunikation.

Neonatalvården på Sachsska är en mycket välfungerande och välrenommerad verksamhet med fina resultat i patient- och medarbetarenkäter. Ett nära samarbete i sektionens egen ledningsgrupp lägger grunden till utveckling av verksamheten och bidrar till ett stort engagemang för vården av för tidigt födda och nyfödda sjuka barn och deras familjer. Sektionen består i nuläget av två vårdavdelningar med totalt 26 vårdplatser, hemsjukvård, mottagning och en modersmjölkverksamhet som servar hela regionen. Under hösten 2021 kommer enheten att flytta till nya lokaler som just nu färdigställs. Det blir en spännande tid för neonatalvården på Sachsska med förbättrade lokaler både för patienterna och deras familjer samt också för våra medarbetares arbetsmiljö. Vi vill tillsammans med kvinnosjukvården på Södersjukhuset utveckla och förbättra den perinatala vården och planerar för ett antal samvårdsplatser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning/Heltid

Kvalifikationer:

Leg läkare med specialistkompetens i pediatrik och neonatologi. Du som söker ska vara genuint intresserad av ledarskap och vi ser gärna att du har chefserfarenhet. Forskningsaktivitet och disputation är meriterande.

Uppdraget som sektionschef är tidsbegränsat och kombineras med en grundanställning som specialistläkare, biträdande överläkare, eller överläkare, beroende på den sökandes kvalifikationer. 

Personliga egenskaper

Till dina personliga egenskaper hör tydlighet, beslutsförmåga och lyhördhet. Du ser vikten av att skapa en bra arbetsmiljö som bygger på samverkan, delaktighet och kommunikation. I Sachsska barn- och ungdomssjukhusets ledningsgrupp förväntas du se helheten och visa engagemang i Sachsskas strategiska frågor och du är också representant där för neonatalvården. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även besitta en god organisatorisk och administrativ förmåga och du utrycker dig väl i tal och skrift.

 

Skicka in följande bestyrkta handlingar i ett exemplar:
- Meritförteckning för läkare
- Bevis på läkarlegitimation och specialistkompetens från Socialstyrelsen
- Ev. bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
- Publikationsförteckning
 

Ansökan med ovan nämnda dokument ska vara inkommen senast  18 juli till följande adress:

Södersjukhuset
Sachsska barn- och ungdomssjukhuset
Att: Kristina Blomgren
118 83 Stockholm

Märk ansökan med Ref.nr SÖSbarn/21/05

 

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är barnkliniken på Södersjukhuset och med mer än 500 medarbetare en av sjukhusets största kliniker. Vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet till alla. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Övrig information: 
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
177807
 
Sista ansökningsdatum:
2021-07-18
 
Fackliga representanter:
Läkarföreningen på SÖS, Clara Strömberg, 12363586

Kontaktpersoner

Fredrik Stenius
Tel: 08-616 40 29