Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Grund- eller specialistsjuksköterska till neonatlvårdsavdelningen

2021-06-11
Region Stockholm, Sjuksköterskor barn

På neonatalvårdsavdelningen vårdas för tidigt födda barn och nyfödda sjuka barn. Omvårdnaden inbegriper allt från högteknologisk intensivvård till att stödja och uppmuntra amning inför hemgång. Föräldrarna deltar i omvårdnaden av sitt barn under hela vårdtiden som kan variera från några timmar till flera månader. En viktig arbetsuppgift är att få dem att känna sig delaktiga och trygga under vistelsen hos oss.

Neonatalvårdssektionen har 26 vårdplatser och tar emot för tidigt födda barn från graviditetsvecka 28.

Totalt arbetar cirka 100 personer inom sektionen. 

Vi satsar på kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling med hjälp av internutbildningar och simuleringsövningar.

Din inskolning anpassas utifrån dina tidigare erfarenheter. Till din hjälp finns handledare och utbildningsledare som tillsammans med dig ansvarar för att det blir en lyckad introduktion i ditt nya arbete.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet som sjuksköterska. Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning barn och ungdom alternativt intensiv/anestesisjuksköterska.

Personliga egenskaper:

Du bör vara en person med vilja att engagera dig och utveckla både dig själv och vår verksamhet. Du ska se fördelar med att arbeta tvärprofessionellt och tycka att teamarbete är stimulerande och viktigt.

 

På Sachsska barn- och ungdomssjukhuset har vi ett prestigefritt samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att personal som arbetar hos oss stannar över tid och utvecklas i sin yrkesprofession och därmed deltar i arbetet med att utveckla neonatalvårdssektionens omvårdnadsarbete. För dig som saknar specialistutbildning finns möjlighet att söka specialistutbildning med inriktning neonatologi.

 

Södersjukhuset – ett akutsjukhus mitt i Stockholm – är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och gott samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: För patienten – med patienten.

 
Referensnummer:
177899
 
Sista ansökningsdatum:
2021-07-30
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet, Centra Söder, tel: 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Lisa Skogström
Tel: 08-616 46 57
Linda Löfström
Tel: 08-6164148