Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Steriltekniker eller undersköterska till Steriltekniskt Centrum, Södersjukhuset

2021-06-30
Region Stockholm, Undersköterska steril/Steriltekniker

Steriltekniskt Centrum är en serviceverksamhet med fokus på sterilgodshantering och materialförsörjning till olika avdelningar, främst till operationsverksamheten på Södersjukhuset. Steriltekniskt Centrum har ca. 45 medarbetare: undersköterskor, steriltekniker, försörjningstekniker och operationssjuksköterskor. Vi arbetar i nya ljusa, lokaler med modern och effektiv teknisk utrustning som ger oss goda förutsättningar för rationella flöden och arbetsprocesser med hög kvalitet och en bra arbetsmiljö. Verksamheten är mycket teknikintensiv och innovativ.

Arbetsuppgifter:
Steriltekniskt Centrums uppdrag är att sterilisera instrument till operationsavdelningar på Södersjukhuset samt till kunder utanför sjukhuset. Du kommer att arbeta med processer kring sterilisering av operationsinstrument, disk/desinfektion, instrumentvård/funktionskontroll, packning och autoklavering. Du kommer även att arbeta i spårbarhetssystemet T-DOC samt medverka i utvecklings- och förändringsarbete.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. Tjänsterna innebär dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. 37 timmar/vecka. Vi har individuellt schemaplaneringssystem, man lägger schemat själv i Heroma och är ett önskeschema. Du arbetar 12 kvällspass, samt 4 helgpass på 10 veckor.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är undersköterska eller steriltekniker, alternativt är i slutet av din utbildning som steriltekniker. Utbildning och yrkeserfarenhet som steriltekniker är meriterande. Du bör ha ett medicintekniskt intresse, samt hög hygienisk medvetenhet. Du kommer ha mycket kontakt med operationsavdelningar så det är även nödvändigt att du har goda kunskaper i svenska språket.

Personliga egenskaper:
Viktiga egenskaper som eftersöks är en serviceinriktad attityd och god samarbetsförmåga. Du bör fungera väl i grupp, vara noggrann och flexibel.
Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Intervjuer av sökande kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. En del intervjuer kommer att ske per telefon/Teams med anledning av Covid-19.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
178236
 
Sista ansökningsdatum:
2021-07-31
 
Fackliga representanter:
Kommunal tel: 08-123 616 83

Kontaktpersoner

Viveka Clark Ander
Tel: 08-123 642 20
Åsa Axelsson
Tel: 08-123 642 02