Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Chef administration till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2021-07-02
Region Stockholm, Chefer inom adm, personal, ekonomi och IT

Vi söker dig som är nytänkande, ser möjligheter och har intresse för att fortsätta att utveckla det viktiga arbetet med administrativt stöd till vården.

Som chef för den administrativa enheten har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Du är chef för medicinska sekreterare och administratörer inom IT och kassa/reception, totalt ca 40 personer. Du är direkt underställd verksamhetsområdeschefen för Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och ingår i klinikens ledningsgrupp.

Vi söker en chef som

  • tar tillvara medarbetarnas kunskap och initiativkraft
  • skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö, delaktighet och arbetsglädje
  • vill ha ett stimulerande arbete med ett positivt arbetsklimat och engagerade medarbetare
  • har intresse för ledarskapsfrågor och tycker att det är roligt att vara chef

I arbetet ingår att initiera administrativa utvecklingsområden inom vård och patientsäkerhetsarbete liksom att vara verksamhetsområdets sekreterare i samverkansgruppen. Rollen är bred och du kommer att arbeta både strategiskt och stötta i det operativa arbetet. Till stöd i ditt arbete har du controller och HR-partner. Som en del av klinikens ledningsgrupp krävs att du har en väl utvecklad helhetssyn och är intresserad att arbeta strategiskt med att utveckla hela barnsjukhusets verksamhet.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är barnkliniken på Södersjukhuset och med mer än 500 medarbetare en av sjukhusets största kliniker. Vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet till alla. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Övrig information: 
 

Anställningsform

  • Tillsvidareanställning kombinerat med tidsbegränsat chefskap.
  • Heltid

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Kvalifikationer: 

Du som söker ska ha minst gymnasiekompetens, högskoleutbildning är meriterande.

Erfarenhet av administrativt arbete inom sjukvården är ett krav. Det är önskvärt att du har ledarskapsutbildning och erfarenhet som chef, alternativt av projektledning eller annat utvecklingsarbete.

Du har god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift. Det är en fördel om du har kunskap om sjukvårdens patientadministrativa system och diagnosklassificering.

 Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Personliga egenskaper : 

Som person är du handlingskraftig och nytänkande och du arbetar självständigt och har en god ledarskapsförmåga. Du har en hög kommunikativ förmåga och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete. 

För att lyckas i din roll som chef tror vi att du på ett naturligt sätt skapar delaktighet och får dina medarbetare att växa och utvecklas i sina roller. Du vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agerar långsiktigt.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
178286
 
Sista ansökningsdatum:
2021-08-15
 
Fackliga representanter:
SACO Södersjukhuset, Klara Strömberg, 08–12363586

Kontaktpersoner

Fredrik Stenius
Tel: 08-616 40 29