Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Kärlsektionen VO Kirurgi söker en utvecklingsorienterad chef

2021-07-02
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm. Vi är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. Vi vill utgöra ett självklart vårdalternativ för patienter och medarbetare både nu och i framtiden.


VO Kirurgi, med nästan 400 anställda, är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, forskning och utbildning, men också implementering av ny kunskap är kärnuppdrag. Vi är på en spännande förändringsresa med visionen att ”Tillsammans ge den bästa vården och skapa den bästa arbetsplatsen”.

 

Kärlsektionen är en av VO:ts fem samarbetande sektioner med medicinskt ansvar för våra kärlkirurgiska patienter i akut och elektivt patientflöde. Vi är Sveriges näst största kärlkirurgiska enhet. Ansvaret för regionens kärlkirurgiska uppdrag delas med Karolinska Universitetssjukhuset. Såväl öppen som endovaskulär kärlkirurgi bedrivs till stor del i våra två nya hybridsalar. Forskargruppen vid sektionen, SOSVASC, är mycket framgångsrik.

Om jobbet

Vi söker nu dig som tillsammans med medarbetarna vill utveckla vår kärlkirurgiska sektion som en del av VO Kirurgi med vår gemensamma vision. Du blir förstalinjechef för ett drygt 10-tal läkare med arbetsmiljö-, personal och budgetansvar och du följs upp av verksamhetsområdeschefen varje månad med avseende produktionsutfall. Du arbetar nära vårdenhetscheferna vid Akut- och kärlenheten och Elektiva Kirurgiska Kortvårdsenheten och ingår som en av VO:ts chefer i ledningsgruppen.

 

Vi söker dig som

  • Har ett genuint intresse för ledarskap
  • Har erfarenhet av att leda förändrings- och förbättringsarbete
  • Har stort intresse av forsknings-, utbildnings- och utvecklingsfrågor
  • Har gedigen erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård

 

För att lyckas och trivas i rollen

Är du förändringsledare snarare än en förvaltare med driv och höga kvalitetsmål. Du är prestigelös och har en mycket god samarbetsförmåga, men samtidigt uppskattar du att kunna ta ansvar och arbeta självständigt. Du vet att våra medarbetare är vår största tillgång och arbetsmiljöfrågor står högt upp på agendan. Specialist i kärlkirurgi är mycket meriterande liksom akademisk examen. Tidigare chefserfarenhet är ett plus, men genuint intresse väger tyngre.

 

Anställning

Beroende på sökandes kompetens kan chefsuppdraget kombineras med arbete enligt grundanställning. Heltidsmåttet sätts utifrån grundprofession. Chefstjänsten är tidsbegränsad till tre år, med möjlighet till förlängning, med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen. Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

 

Södersjukhuset erbjuder friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och gratis träning på vårt eget Hälsoteam.

 

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande verksamhetsområdeschef Johannes Blom på telefon 072-468 86 63 alternativt johannes.blom@sll.se. Fackliga företrädare och representanter från medarbetargruppen kommer att utses inför intervjuer.

Facklig representant: specialistläkare Åsa Edergren tel. 08-616 10 00 (vx).

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 
Referensnummer:
178302
 
Sista ansökningsdatum:
2021-08-31
 
Fackliga representanter:
Åsa Edergren Läkarföreningen - 08-616 10 00 (vx).

Kontaktpersoner

Johannes Blom
Tel: 08-123 130 67 johannes.blom@sll.se