Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter / Tillfälligt stopp för screening i Stockholms län
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Tillfälligt stopp för screening i Stockholms län

För att minska risken för spridning av coronaviruset stänger mammografiscreeningen vid Bröstcentrum Södersjukhuset samt Sös mammografiscreeningenheter i Södertälje och Aleris Sabbatsberg, från och med måndag 23 mars 2020. Nu har screeningen öppnat igen.

Beslutet är fattat av regional särskild sjukvårdsledning inom Region Stockholm, i enlighet med Folkhälsomyndighetens direktiv att friska personer ska undvika besöka sjukhusen.

Därför gäller nu följande:

• Du kommer inte bli kallad till mammografiscreening från och med måndag 23 mars.
  • Du som redan hunnit få en kallelse ska inte komma till screening.
  • Du behöver inte avboka din tid.
  • Alla kommer få ny kallelse när verksamheten öppnar igen.

OBS! Du som har remiss från en läkare eller har blivit återkallad till klinisk undersökning efter en screening skall komma som vanligt.

Har du symptom från brösten ska du vända dig till primärvården. Kontakta 1177 Vårddguiden om är osäker på vart du kan vända dig.

Södersjukhusets presstjänst Tel: 010-482 05 69 press.sodersjukhuset@sll.se