Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Pressmeddelanden / SÖS slår upp portarna till sitt nya patienthotell

SÖS slår upp portarna till sitt nya patienthotell

Torsdag 5 september inviger Södersjukhuset sitt nya patienthotell, Hotell Årstaviken. Där kommer patienter att bo som inte behöver en sängplats inne på själva sjukhuset men som behöver kunna ta sig dit på ett enkelt sätt, till exempel för behandlingar och undersökningar.

För att en patient ska erbjudas plats på hotellet behöver personen vilja och kunna sköta sig själv - sin hygien, kunna klä sig, äta sina måltider i restaurangen och ta sig till och från behandling inne på Södersjukhuset.

–  Patienthotellet är en modernare vårdform, i en attraktiv miljö som sätter fokus på det friska. Men det är också ett sätt möta våra patienters önskemål, inte minst från nyblivna föräldrar som har fött barn på Södersjukhuset. Därutöver ger det oss också möjlighet att öka vår kapacitet så att vi kan möta befolkningstillväxten i Stockholms län, säger Tomas Movin, vd.

–  Det har varit väldigt många medarbetare på SÖS och på Locum som, under de år som vi har drivit processen till dagens uppnådda mål, har varit med och fört arbetet framåt. Ofta med stor entusiasm och kreativitet. I vissa stunder också med en del tvivel kring om vi skulle kunna uppnå vad vi föresatt oss. Jag är väldigt glad och tacksam över det goda kamratskap och den energi som gjort att vi nu kan se det fantastiskt fina Hotell Årstaviken invigas idag, säger Christina Kilander, projektägare och verksamhetschef Bild.

–  Det har varit intressant att bygga lokaler för ett nytt koncept som kan frigöra vårdplatser på sjukhuset. Hotell är något annat än vad Locum vanligtvis bygger och det har varit spännande att få lösa nya byggnadstekniska utmaningar, säger Malin Lövström, projektområdeschef på Locum, fastighetsförvaltare inom Stockholms läns landsting.

Tisdag 24 september öppnar patienthotellet för de första BB-gästerna. BB-delen bemannas av barnmorskor från BB SÖS.

Om hotellet

Hotellet har 72 enkel- och dubbelrum, utrustade med badrum och tv, varav 24 rum är så kallade familjerum (skötbord, babysäng mm). Hotellets rum är prioriterade för patienter och medföljande anhöriga/vänner. Rum som inte används av Södersjukhuset erbjuds till andra gäster, som privatpersoner och företagskunder. För denna beläggning ansvarar entreprenören Norlandia Care, som också sköter driften av hotellet. Hotellpersonalen har ingen medicinsk utbildning och ingen åtkomst till Södersjukhusets journalsystem. Receptionen är bemannad dygnet runt, har restaurang med fullständiga rättigheter. Entreprenören Norlandia Care upphandlades våren 2012. Avtalet löper på tio år. Hotellet håller fyrstjärnig standard och har en strålande utsikt över Årstaviken.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Camilla Hedquist, tf pressansvarig, Södersjukhuset

Tel: 08-616 10 70, 070-484 10 76

Publicerad:

Södersjukhuset AB
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör, tillsammans med de stora folksjukdomarna, sjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av landets största förlossningskliniker. Vi är cirka 4 100 medarbetare och till sjukhuset söker omkring 120 000 patienter akut vård varje år. Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, som är en del av Södersjukhuset, tar årligen emot runt 70 000 besök, varav 25 000 besök till akuten.

På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande patientnära forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.

Kontaktbild
Presstjänsten Södersjukhuset