Hoppa till huvudinnehållet

Patientutbildning i grupp

Diabetesdagvården erbjuder gruppbaserad patientutbildning för personer med diabetes i enlighet med de nationella riktlinjerna. Antalet deltagare per grupp är cirka 8 -10 personer.

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna tillräcklig kunskap för att kunna fatta välgrundade beslut om sin egenvård. Dagvården erbjuder också en individuell översyn av diabetesbehandlingen. Du behöver ha en remiss från din behandlande läkare för att delta.

Utbildningen omfattar fyra dagar

Måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Måndag, kl. 08.00 - ca 16.00. Tisdag - torsdag, kl. 08.45 - ca 16.00.

Innehåll

Vad är diabetes? Symtom och behandling, mat vid diabetes, egenvård av fötter, betydelse av motion, vad innebär de nationella riktlinjerna, hjälpmedel vid blodsockertester och insulinbehandling. Information från Storstockholms diabetesförening.

Under utbildningen medverkar läkare, diabetessjuksköterskor, undersköterska, dietist, fotterapeut, kurator och informatör från patientföreningen.

Kostnad

Utbildningen kostar 200 kr per dag. Högkostnadskort gäller. Betalning sker i kassan före varje kursdag. Det går bra att betala med kontokort.

Kaffe/te och frukt ingår i kursavgiften. Kostnad för lunch tillkommer. Inom sjukhusområdet finns flera restauranger att välja på. Det går också bra att ta med egen mat att värma i mikrovågsugn.

Möjlighet till sjukpenning

Det finns möjlighet att ansöka hos försäkringskassan om sjukpenning för kurstiden. Det skrivs av behandlande läkare på diabetesdagvården.

  • Kom ihåg att ta med din blodsockermätare och insulinpenna och en aktuell lista på de mediciner du tar.
  • Har du frågor, ring 08-123 631 01
    Måndag - fredag,  kl. 09.00 - 11.30