Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Presstjänsten på Sös
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Presstjänsten på Sös

Presstjänsten är till för dig som journalist som bevakar hälso- och sjukvården. Vi kan förmedla nyheter, bakgrundsinformation och direktkontakt med experter på sjukhuset. Vi uttalar oss inte om enskilda personers hälsotillstånd och förmedlar aldrig kontakt med patienter eller närstående.

Vi har öppet alla helgfria dagar kl. 08.00-16.30. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor, tel 08- 123 131 48, press@sll.se

Södersjukhusets presstjänst Tel: 010-482 05 69 press.sodersjukhuset@sll.se

 

  

 • Pressrum hos Mynewsdesk

  Läs Södersjukhusets pressmeddelanden i vårt pressrum hos Mynewsdesk

 • Foto- och filmtillstånd

  Södersjukhuset har strikta regler för fotografering och TV-/filminspelning. Det är av hänsyn till patientsekretess och våra besökares integritet. Du behöver ha ett skriftligt intyg för att fotografera på sjukhusområdet, oavsett om patienter eller besökare medverkar eller ej. Kontakta oss så hjälper vi dig!  

 • Lex Maria-ärenden

  Om en patient drabbas av en allvarlig skada eller sjukdom i samband med vård eller behandling är Södersjukhuset skyldig att göra en Lex Maria-anmäla till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälningsskyldigheten gäller även om det funnits en risk för att patienten kunde ha drabbats.

  Syftet med en Lex Maria-anmälan är att göra en objektiv utredning för att förebygga att liknande händelser inträffar i framtiden. Genom utredningen får den drabbade patienten och/eller anhöriga även möjlighet få klarhet i vad som faktiskt inträffat.

  En Lex Maria-utredningen är en mycket viktig del av Södersjukhusets patientsäkerhetsarbete. Det är chefläkare som tar beslut om att göra en en anmälan enligt Lex Maria.

  Här kan du ta del av Södersjukhusets Lex Maria -amälningar sedan år 2017.