Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Nästa generations bröstcancerscreening testas på Sös

Kontrastförstärkt mammografi testas på Bröstcentrum på Södersjukhuset. Roxanna Hellgren, tf verksamhetschef för mammografi vid Bröstcentrum och Per Hall, professor vid Institutionen för Medicinsk Epidemiologi och Biostatistik på Karolinska institutet, hoppas att metoden ska leda till att det i framtiden upptäcks fler cancerfall i ett tidigare stadium.
Nästa generations bröstcancerscreening testas på Sös

Högre ambitioner när Sös blir största AT-sjukhuset

Från och med i år tar Södersjukhuset emot flest läkare under deras allmänna tjänstgöring (AT). Det är ett viktigt bidrag till att minska väntetiden till AT nationellt. Samtidigt pågår ett intensivt arbete för att göra AT-tiden här bättre och mer lärorik.
Högre ambitioner när Sös blir största AT-sjukhuset

Juristen kan komma

”Polisen vill ha ut en journal, får jag lämna ut den?” ”Jag har blivit hotad av en patient, vad gör jag?” På ett akutsjukhus ställs medarbetarna ofta inför juridiskt kvistiga frågor. Därför har Södersjukhusets jurist Cecilia Arrgård startat projektet ”Jurist på vift”, där hon slår upp sitt kontor ute i de verksamheter som bjuder in henne.
Juristen kan komma