Gå till innehåll
X

Nyheter

Nytt nummer av Sös magasin Vi på Sös

"I virtual reality-världarna glömmer barn smärta." Nya numret av Sös magasin Vi på Sös har temat "Konst och kultur i vården". Läs om hur konst och kultur i vården utmanar normer, ger kraft och andrum och underlättar tillfrisknandet.

Stort intresse för hiv-förebyggande medicinering i Stockholm

Det har gått knappt två månader sedan Venhälsan på Södersjukhuset började skriva ut PrEP, ett hiv-förebyggande läkemedel, till män som har sex med män. – Intresset för PrEP har varit enormt, omkring 450 personer är i dagsläget uppskrivna på väntelistan säger Bo Hejdeman, överläkare på Venhälsan.
  • Venhälsan

Tyck till om Idé och kunskap

Besökte du Empatimottagningen eller lyssnade på någon av föreläsningarna under veckan? Tittade du på fotoutställningen i entréhallen? Eller blev visad hur du gör hjärtlungräddning på barn eller om barn sätter i halsen? Kom du i kontakt med veckan Idé och kunskap vill vi gärna veta vad du tyckte. Tyck till i en kort webbenkät. Dina svar är anonyma. Tack för hjälpen!
Tyck till om Idé och kunskap

Patienter med hjärtinfarkt kan få rätt behandling mycket tidigare

Den 16/11 disputerar Lina Ljung, specialistläkare i internmedicin och kardiologi på Södersjukhuset, vid Institutionen för klinisk forskning och utbildning (KI Sös). I sin avhandling har hon undersökt olika metoder för att utreda patienter som söker vård med symtom som tyder på akut hjärtinfarkt och kommit fram till att de går att utreda snabbare.

Prisregn på Sös!

Idag delades en rad priser ut till medarbetare under inspirationsveckan Idé och kunskap på Sös. Se och läs om vinnarna av Matts Halldin pris, Årets Sös:are, Sös innovationspris, ST-priset för bästa förbättringsarbete, Årets AT-läkare, AT-läkarnas pris för Bästa AT-handledare och 2018 års handledarpris från Sös ST-läkare. Grattis alla vinnare!
Till toppen Pil