Gå till innehåll

Ny avhandling om behandling av handledsfrakturer

Den 5 april disputerade Jenny Saving, överläkare på ortopeden på Södersjukhuset, vid Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset (KI Sös). Jennys avhandling fokuserar på behandling av handledsfrakturer och har titeln ”Treatment of distal radius fractures – clinical outcome, regional variation and health economics”.
Ny avhandling om behandling av handledsfrakturer

Här formas vården så den passar patienterna

Nu är första kursen i tjänstedesign avslutad på Sös! Under två intensiva dagar fick sjukhusets medarbetare jobba med förbättringar av vården utifrån patienternas perspektiv. De startade med att gå i patienternas skor och fick prova olika vårdtjänster för att uppleva vården från andra sidan. När upplevelserna analyserades föddes idéer till förbättringar. Idéer som stöttes och blöttes för att tillslut bli prototyper som medarbetarna kunde testa ute i vården.
Här formas vården så den passar patienterna
Till toppen Pil