Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Södersjukhuset återgår till normalläge

Södersjukhuset återgår till normalläge efter drygt tre månader med förhöjd beredskap med anledning av covid-19. Återgången till normalläge är möjlig då antalet insjuknade i covid-19 som är i behov av sjukhusvård har minskat successivt senaste veckorna.
Södersjukhuset återgår till normalläge

Tidig nedkylning skyddar hjärnan vid plötsligt hjärtstopp

Cirka 10 000 personer drabbas av plötsligt hjärtstopp i Sverige varje år. Av de som drabbas utanför sjukhus överlever endast cirka 10 procent, de flesta dör på grund av hjärnskador. Vid sidan av hjärt-lungräddning och hjärtstartare har det varit svårt att hitta en behandling som kan öka överlevnaden efter hjärtstopp. Nu visar Akil Awad, kardiolog på Södersjukhuset, för första gången i en klinisk studie att tidigt insatt kylbehandling kan vara vägen att gå.
Tidig nedkylning skyddar hjärnan vid plötsligt hjärtstopp

Södersjukhuset återgår till stabsläge

Södersjukhuset ändrar beredskapsnivå till stabsläge och lämnar därmed det förstärkningsläge som sjukhuset har varit i sedan 13 mars. Bakgrunden till beslutet är att antalet insjuknade i covid-19 som är i behov av sjukhusvård har minskat successivt. – Stabsläget innebär en återgång mot normal drift och linjeansvar men vi har fortsatt hög beredskap och kapacitet för att omhänderta patienter med covid-19. Om behov uppstår kan vi snabbt skala upp och höja beredskapen igen, säger Mikael Runsiö, vd på Södersjukhuset AB.
Södersjukhuset återgår till stabsläge