Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter

Praktik nära patienten för en bättre sårbehandling

Varje år anordnar Sårcentrum på Södersjukhuset den uppskattade kursen Klinisk Sårbehandling i praktiken i samarbete med KI Sös och KI Uppdragsutbildning. Unikt för denna kurs är att det ingår praktik på Sårcentrum, något som inte finns någon annanstans i Sverige
Praktik nära patienten för en bättre sårbehandling

Sös-forskare bakom världsunik kylbehandling vid hjärtstopp

Hur kan vi rädda hjärnan hos hjärtstoppspatienter? Per Nordberg och hans forskarkollegor har studerat en unik metod för att kyla hjärnan hos personer som drabbats av plötsligt hjärtstopp, direkt på platsen för hjärtstoppet. Studien PRINCESS som publicerats i den vetenskapliga tidskriften JAMA har fått stort genomslag i USA och Europa. Bakom står kardiologen på Södersjukhuset och Hjärtstoppscentrum vid Karolinska Institutet.
Sös-forskare bakom världsunik kylbehandling vid hjärtstopp

Bygget av ny akutentré medför avspärrningar

Den 23 maj påbörjades arbetet med att bygga en entré till Södersjukhusets nya akutmottagning, som öppnar 2020. Entrén byggs mellan sjukhusets huvudentré och Sjukhusbacken 14, och innebär avspärrningar vid entrétorget.

Vinnare av Södersjukhusets kvalitetspris 2019: Vårdprocess Stroke

För trettonde året i rad delade Södersjukhuset ut Kvalitetspriset. I år gick det till Vårdprocess Stroke för deras arbete med att förbättra det akuta omhändertagandet för patienter med stroke. Genom snabbare behandlingsstart och ökad kompetens i vården förbättrar Södersjukhuset prognosen för fler strokepatienter.
Vinnare av Södersjukhusets kvalitetspris 2019: Vårdprocess Stroke