Hoppa till huvudinnehållet

Södersjukhuset får Vitalisstipendiet för innovationsprojekt på barnakuten

Visning av väntetid, så funkar det på barnakuten och en app för avledning och lek. Det är några av de innovationer som Sachsska barnakuten och Sös Innovation har tagit fram i innovationsprojektet "När är det min tur? Fler trygga barn på barnakuten". Målet har varit att göra upplevelsen på barnakuten lugnare och lättare att förstå. Idag fick vi det ärofyllda Vitalis-stipendiet som delades ut på Nordens största eHälsomöte. Grattis till alla inblandade!
Södersjukhuset får Vitalisstipendiet för innovationsprojekt på barnakuten

Nu är Sös strokevård en av de bästa i landet

Maj är månaden för internationella strokedagen. Det uppmärksammar vi bland annat genom två filmer. Vad händer när strokelarmet går på Sös? Och hur har Sös strokevård fått så fina resultat? Se filmerna här i nyheten!
Nu är Sös strokevård en av de bästa i landet

Vi är i final! Rösta på barnakuten och Sös Innovation till Vitalis-stipendiet

Barnakutens medarbetare och Sös Innovation är tillsammans i final till det eftertraktade Vitalis-stipendiet som delas ut på Nordens största eHälsomöte i maj. Så gillar du projektet – rösta gärna på oss senast 12 maj! I första filmen ger Elin Hedbrandh på Sös Innovation en kort summering av projektet, och i nyhetens 4-minutersfilm längre ner berättar vi mer.
Vi är i final! Rösta på barnakuten och Sös Innovation till Vitalis-stipendiet

Emil forskar för ökad livskvalitet efter ändtarmscancer

Varje år drabbas cirka 2000 personer i Sverige av ändtarmscancer. Nu kan forskaren Emil Pieniowski på Sös bland annat visa att mer än 50 % av patienterna drabbas av svåra tarmfunktionsstörningar efter operation. Besvär som verkar kvarstå över tid och försämra personernas livskvalitet. Resultaten från Emils avhandling är viktiga för vården, och för att ge patienterna så bra information som möjligt. Vi säger stort grattis till disputationen!
Emil forskar för ökad livskvalitet efter ändtarmscancer