Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Anneli Lennberg blir Södersjukhusets första chefsjuksköterska

I februari tillträder Anneli Lennberg den nyinrättade tjänsten som sjukhusövergripande chefsjuksköterska på Södersjukhuset. Hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för Omvårdnadsområdet Hjärta och Kärl på Karolinska och har arbetat inom sjukvården sedan 80-talet.
Anneli Lennberg blir Södersjukhusets första chefsjuksköterska

Prisregn på Sös för en bättre vård!

Onsdag 18 november delades en rad priser ut till medarbetare i vården under Sös traumavecka (FoUUi-veckan 2021). Se och läs om vinnarna av Matts Halldin pris, Årets Sös:are, Årets AT-läkare, Bästa magisteruppsats, Sös Innovationspris och ST-priset för bästa förbättringsarbete. ST- och AT-läkarna gav också pris till årets handledare. Grattis alla vinnare!
Prisregn på Sös för en bättre vård!

Nationell studiestart för HELP-SWEDEHEART

I dag 17 november startar KI SÖS en stor nationell klinisk studie som planeras omfatta 20 000 patienter under en treårsperiod. Syftet är att förbättra prognosen efter hjärtinfarkt genom att utreda betydelsen av diagnostik och behandling av en vanligt förekommande infektion i övre magtarmkanalen.
Nationell studiestart för HELP-SWEDEHEART

Fler intensivvårdsplatser på Södersjukhuset

En ny samlad intensivvårdsavdelning ska byggas på Södersjukhuset. Antalet permanenta IVA-platser blir då 22 istället för dagens 16. Den nya avdelningen väntas stå färdig i slutet av 2024.
Fler intensivvårdsplatser på Södersjukhuset