Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Här är första linjens covid-mottagare

Inte en enda patient med covid-19 har kommit in på Södersjukhuset utan att först passera akutmottagningen. Vi har träffat medarbetarna Annika, Sule och Najdin, som alla arbetar som första linjens covid-mottagare på akuten.
Här är första linjens covid-mottagare

Aortadissektion drabbar fler och kvinnor har sämre prognos

Aortadissektion är ett ovanligt men allvarligt tillstånd där stora kroppspulsåderns kärlväggar försvagas eller brister. Tillståndet har sagts drabba 3-4 personer per 100 000 invånare varje år i Sverige. Nu visar doktoranden Christian Smedberg, ST-läkare på kärlkirurgen vid Sös, att siffran är något högre och att kvinnor har sämre prognos än man trott.
Aortadissektion drabbar fler och kvinnor har sämre prognos

Ny entré till akutmottagningen

Onsdag 15 juli kl 07.00 öppnar den nya entrén till akutmottagningen på Södersjukhuset. Adressen är Sjukhusbacken 12 och entrén är placerad till höger om sjukhusets huvudentré.
Ny entré till akutmottagningen

Så har Södersjukhuset följt covid-19-forskningen under pandemin

Hur har KI SÖS, dit många av Södersjukhusets forskningsaktiva medarbetare hör, hjälpt sjukhuset att följa världens covid-19-forskning under pandemin? Vilka tre forskningsrön är de mest spännande hittills? Vad handlar Sös studier i ämnet om? Vi tar tempen på covid-19-forskningen med KI SÖS prefekt Per Tornvall.
Så har Södersjukhuset följt covid-19-forskningen under pandemin