Hoppa till huvudinnehållet

Vad är sepsis?

Med en dödlighet på runt 10 procent är sepsis en av de vanligaste orsakerna till att patienter dör på sjukhus. Att tidigt identifiera sepsis är avgörande för prognosen, men initialt kan symptomen vara diffusa. Här berättar Hampus Nordqvist, infektionsläkare på Södersjukhuset, mer om sepsis och hur vi jobbar för att förbättra sepsisvården på Sös.
Vad är sepsis?

Carl Henrik Ek är ny gästprofessor i AI/maskininlärning

Carl Henrik Ek är ny gästprofessor på KI Sös med inriktning AI och maskinlärning. Han kommer att stötta Södersjukhusets forskare att ta fram och utveckla nya projekt utifrån viktiga kliniska och vetenskapliga frågeställningar och relevanta hälsodata.
Carl Henrik Ek är ny gästprofessor i AI/maskininlärning

Välkommen som ny styrelseordförande Peter Graf

Från den 1 januari är Peter Graf ny ordförande för styrelsen för Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och Södertälje sjukhus. Peter Graf har en lång och gedigen erfarenhet som läkare och chef inom hälso- och sjukvården i Region Stockholm.
Välkommen som ny styrelseordförande Peter Graf

Snabbspårsmottagningen fyller 10 år

I dag bjuder snabbspårsmottagningen på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Södersjukhuest, på tårta och delar ut ballonger för att fira sin tioårsdag. Hit får långvarigt sjuka barn komma istället för att besöka akuten. Mottagningen avlastar också barnakuten och avdelningarna genom att ta emot återbesök och göra utredningar.
Snabbspårsmottagningen fyller 10 år