Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Nyheter

Invigning av nya neo

Nu har vi invigt vår nya efterlängtade neonatalvårdsavdelning (neo) som har fått ärva gamla vuxenakutens lokaler. Efter drygt ett års omfattande byggnations- och renoveringsarbete har de slitna gamla lokalerna helt bytt målgrupp, utseende och funktion. I nästa vecka flyttar de små barnen in tillsammans med sina föräldrar.
Invigning av nya neo

Farah är en av två BT-läkare på Sös

Bastjänstgöring för läkare, BT, är en fristående del i specialistutbildningen som infördes i Sverige den 1 juli i år. Farah Moghadam är en av två läkare som genomför BT på Södersjukhuset.
Farah är en av två BT-läkare på Sös

Södersjukhuset årets klättrare i nationell AT-rankning

Södersjukhuset klättrar mest av Sveriges sjukhus i SYLF:s årliga AT-rankning och går från plats 57 till 15. Det är den bästa placering ett sjukhus i region Stockholm uppnått på över ett decennium och det bästa resultat Sös nått sedan mätningarna startade. Det är också det högst placerade större sjukhuset i årets ranking.
Södersjukhuset årets klättrare i nationell AT-rankning

Sveriges första kvinnliga professor i handkirurgi

Vi gratulerar Marianne Arner, överläkare i handkirurgi på Södersjukhuset, som blivit utnämnd till adjungerad professor i handkirurgi. Marianne blir därmed Sveriges första kvinnliga professor i handkirurgi och Stockholms första professor i handkirurgi.
Sveriges första kvinnliga professor i handkirurgi