Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Med anledning av covid-19 råder generellt besöksförbud på Södersjukhuset och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Rackarbacken - Södermalms populäraste personalrestaurang?

Rackarbacken har varit Södersjukhusets personalrestaurang sedan 1947, och här äter cirka 800 matgäster varje dag. Sedan 90-talet har restaurangen drivits av externa aktörer. När Södersjukhuset den 1 juni i år tog över driften av ”Rackis” är det första gången som restaurangen drivs i egen regi.
Rackarbacken - Södermalms populäraste personalrestaurang?

Neo i nya lokaler

Efter sommaren får neonatalvården på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset flytta in i nybyggda och mycket efterlängtade lokaler på Södersjukhuset. I gamla akutens lokaler kommer de små barnen och deras vårdnadshavare kunna vårdas tillsammans i ändamålsenliga och anpassade lokaler för modern neonatalvård. Efter lång väntan, många olika turer och planeringar sker äntligen inflyttning den 29 september.
Neo i nya lokaler

Södersjukhuset åter i normalläge

Från och med 14 juni kl 15.00 är Södersjukhuset åter i normalläge på grund av det minskade inflödet av patienter i behov av vård på grund av covid-19. Den 11 juni avslutade även Region Stockholm sitt stabsläge och från och med 13 juni upphävdes de särskilda regionala rekommendationerna.
Södersjukhuset åter i normalläge

Södersjukhuset återgår till stabsläge

Södersjukhuset ändrar idag 1 juni beredskapsnivå till stabsläge, och lämnar därmed det förstärkningsläge som sjukhuset har varit i sedan 9 november föregående år. Bakgrunden till beslutet är att antalet insjuknade i covid-19 som är i behov av sjukhusvård har minskat successivt de senaste veckorna.
Södersjukhuset återgår till stabsläge

Angående dokumentären ”Smittad på akuten” i Kalla Fakta på TV4

Kalla faktas program "Smittad på akuten" som sändes 31/5 handlar om smittorisken som medarbetare inom vården har varit utsatta för under pandemin. Här berättar Södersjukhuset om våra riktlinjer och rutiner för att minimera risken för smittspridning på sjukhuset, samt det krisstöd och rehabilitering som erbjuds Södersjukhusets medarbetare.
Angående dokumentären ”Smittad på akuten” i Kalla Fakta på TV4