Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Positiv start för nya vuxenakuten

Strax efter kl 08.00 på torsdagsmorgonen kommer den första patienten gående in på nya akutmottagningen. I entrén väntar 15 läkare och sjuksköterskor och hälsar välkommen.
Positiv start för nya vuxenakuten

Emanuel återvände till vården för att hjälpa till under coronapandemin

Under den pågående coronapandemin växer engagemanget för sjukvården runtom i samhället. Här riktar vi blicken mot vårdutbildade som av olika skäl sökt sig utanför vården – men som nu kommer tillbaka för att hjälpa till när det behövs som mest. En av dem är sjuksköterskan Emanuel Lindqvist, som nyligen kom tillbaka till Södersjukhuset.
Emanuel återvände till vården för att hjälpa till under coronapandemin

Sös tar fram egna långärmade skyddsförkläden

Igår kväll levererade Sös Innovation den första uppsättningen av sina egenproducerade skyddsförkläden med lång ärm till sjukhusets intensivvårdsavdelning och akutmottagning. Under kvällen tillverkades 67 förkläden, vilket gjorde att verksamheterna kunde klara nattens behov.
Sös tar fram egna långärmade skyddsförkläden

38 snabbutbildade sjuksköterskor och läkare redo för IVA

I veckan startade Södersjukhuset snabbutbildningar i intensivvård för sjuksköterskor och läkare så att de kan vara behjälpliga på IVA för covid-19-smittade patienter. De nyutbildade ska jobba i team tillsammans med ordinarie erfarna medarbetare på IVA med start redan nästa vecka.
38 snabbutbildade sjuksköterskor och läkare redo för IVA