Hoppa till huvudinnehållet

Gastromottagningen

Vi utreder och behandlar sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern, gallvägarna och bukspottkörteln.

Telefonnummer:
08-123 63 255
Telefontider:
måndag - torsdag: 09:00 - 11:30
fredag: 09:00 - 10:30
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: I
  Våning: 2
  Gå via huvudentrén, rakt fram förbi informationsdisken. Tag hiss I till plan 2. Anmäl dig i kassan på Medicinmottagningen.
 • Våra gastroenterologer behandlar sjukdomar i mage och tarm, medan hepatologerna behandlar sjukdomar i levern.

  Till vår mottagning kommer patienter med exempelvis inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD), främst ulcerös kolit och Crohns sjukdom. Svåra funktionsstörningar i mag-tarmkanalen, till exempel irritabel tarm (IBS) och irritabel magsäck (dyspepsi) är andra vanliga diagnoser hos oss.

  Bland leversjukdomar är alkoholskador vanligt förekommande, men vi diagnosticerar och behandlar även leverinflammationer som har andra orsaker. 

  Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, dietister, kuratorer. Vi har också ett nära samarbete med kirurger på Södersjukhuset.

   

 • Du behöver remiss för att komma till oss. När du kommer hit första gången får du träffa en läkare som är specialist inom mag/tarmsjukdomar respektive leversjukdomar.

  Om du redan går hos oss kan du kontakta oss vid akuta besvär för snabbare läkarbedömning. Vi strävar efter att du alltid ska träffa samma läkare, både vid besök och på telefon.

 • Om du har några frågor efter besöket är du välkommen att kontakta oss via e-tjänsterna på 1177.