Gå till innehåll
X

Handkirurgiska kliniken

Här behandlas skador och sjukdomar i händerna. Kliniken har en mottagning, operationsavdelning, dagvårdsavdelning och rehabiliteringsenhet. Det finns även slutenvårdsplatser på Ortopedavdelning 24 och Vårdavdelning 74 (barn).

Remiss krävs.

För ombokning av tid ser vi gärna att du i första hand använder dig av e-tjänsterna på 1177.

Telefonnummer:
08-616 20 00
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: I
  Våning: 1
  Handkirurgisk mottagning Hiss: I
 • Om mottagningen

  På Handkirurgiska kliniken finns kompetens för all handkirurgisk verksamhet med egen operationsavdelning, dagvårdsavdelning, mottagning och rehabiliteringsenhet. Vi har även en bred kontaktyta mot många andra specialiteter som till exempel ortopedi, barnkirurgi/ortopedi, plastikkirurgi och neurokirurgi.

  Vi har jourberedskap dygnet runt för akuta handskador.

  Handkirurgiska kliniken på Södersjukhuset är ensam specialistklinik för behandling av skador och sjukdomar i händerna inom Stockholms läns landsting och har även regionansvar för Sörmland och Gotland med ett totalt upptagningsområde på 2,5 miljoner invånare.

  Från 1 januari 2016 har kliniken rikssjukvårdsuppdrag för behandling av skador inom plexus brachialis (armens nervfläta).

  Som handkirurgisk regionklinik har kliniken även ansvar för utbildning i handkirurgi för alla professioner och bedriver ett kontinuerligt forsknings- och utvecklingsarbete.

  Vi har ett nationellt Handkirurgiskt Kvalitetsregister (HAKIR) till stöd i vårt forsknings- och förbättringsarbete, som successivt förbättrar vården för dig som patient. Information samlas in från din journal, den vårdpersonal som har haft hand om dig och från den enkät från HAKIR, som du får fylla i om du blir inplanerad för operation. Önskar du läsa mer så finns det information på HAKIR:S hemsida. Du är varmt välkommen att fråga oss kring HAKIR vid ditt nästa besök på kliniken.

 • Inför besök

  Ta med dig din kallelse, godkänd legitimation samt eventuellt högkostnadskort eller frikort. Vänligen kom till mottagningen i god tid så att du hinner registrera dig i kassan före ditt besök. Tänk på att det är ont om parkeringsplatser vid Södersjukhuset.

  Tänk på att avsätta extra tid då du kan bli remitterad till arbetsterapeut och fysioterapeut och det kan uppstå viss väntetid.

  Är det ditt första besök så ska du fylla i en hälsodeklaration: Har du ett aktivt konto på 1177.se så kan du med fördel fylla i hälsodeklarationen där, i annat fall använder du inloggningsuppgifterna som medföljer i din kallelse.

  Saknar du möjlighet att fylla i via webben? Kom i god tid före läkarbesöket så kan du fylla i hälsodeklarationen på mottagningen. Enkäten gäller för alla läkarbesök oavsett om du skall opereras eller inte.

  Det är viktigt att vi får veta dina aktuella mediciner, aktuell läkemedelslista kan du få på apoteket.

  Ändra tid: Använd dig i första hand av 1177 vårdguidens e-tjänster. Om du inte har denna möjlighet kan du ringa telefonnummer 08-616 20 00.
  Avgift debiteras vid sent återbud (senast 24 timmar före besökstid) eller uteblivet besök.

 • Efter besök

  Beroende på läkarens bedömning kan du efter ditt besök bli inbokad för operation, få kontakt med vår rehabenhet, remitteras till primärvården eller någon annan specialistmottagning.

  Efter ditt besök kan du läsa din journal via 1177 vårdguidens e-tjänster. Vid hög belastning kan det  dröja lite innan journalen uppdateras.

  Använd i första hand 1177 vårdguidens e-tjänster  om du vill komma i kontakt med mottagning eller rehab. Har du inte denna möjlighet kan du ringa oss på telefonnummer 08-616 20 00.

Till toppen Pil