Hoppa till huvudinnehållet

Handkirurgisk mottagning

Här behandlas skador och sjukdomar i händerna. Handkirurgiska mottagningen är en del av handkirurgiska kliniken som har en mottagning, operationsavdelning, dagvårdsavdelning, rehabiliteringsenhet och slutenvårdsplatser.

Remiss krävs.

För ombokning av tid ser vi gärna att du i första hand använder dig av e-tjänsterna på 1177.

 

Telefontider

Förmiddagar
Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 8 – 11:30
Onsdag: 9 – 11:30

Eftermiddagar
Måndag – torsdag 13 – 15

Telefonnummer:
08-123 62 000
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: I
  Våning: 1
  Handkirurgisk mottagning Hiss: I
 • På Handkirurgiska kliniken finns kompetens för all handkirurgisk verksamhet med egen operationsavdelning, dagvårdsavdelning, mottagning och rehabiliteringsenhet. Vi har även en bred kontaktyta mot många andra specialiteter som till exempel ortopedi, barnkirurgi/ortopedi, plastikkirurgi och neurokirurgi.

  Vi har jourberedskap dygnet runt för akuta handskador.

  Handkirurgiska kliniken på Södersjukhuset är ensam specialistklinik för behandling av skador och sjukdomar i händerna inom Stockholms läns landsting och har även regionansvar för Sörmland och Gotland med ett totalt upptagningsområde på 2,5 miljoner invånare.

  Från 1 januari 2016 har kliniken rikssjukvårdsuppdrag för behandling av skador inom plexus brachialis (armens nervfläta).

  Som handkirurgisk regionklinik har kliniken även ansvar för utbildning i handkirurgi för alla professioner och bedriver ett kontinuerligt forsknings- och utvecklingsarbete.

  Vi har ett nationellt Handkirurgiskt Kvalitetsregister (HAKIR) till stöd i vårt forsknings- och förbättringsarbete, som successivt förbättrar vården för dig som patient. Information samlas in från din journal, den vårdpersonal som har haft hand om dig och från den enkät från HAKIR, som du får fylla i om du blir inplanerad för operation. Önskar du läsa mer så finns det information på HAKIR:S hemsida. Du är varmt välkommen att fråga oss kring HAKIR vid ditt nästa besök på kliniken.

 • Ta med dig din kallelse, godkänd legitimation samt eventuellt högkostnadskort eller frikort. Vänligen kom till mottagningen i god tid så att du hinner registrera dig i kassan före ditt besök. Tänk på att det är ont om parkeringsplatser vid Södersjukhuset.

  Tänk på att avsätta extra tid då du kan bli remitterad till arbetsterapeut och fysioterapeut och det kan uppstå viss väntetid.

  Är det ditt första besök så ska du fylla i en hälsodeklaration: Har du ett aktivt konto på 1177.se så kan du med fördel fylla i hälsodeklarationen där, i annat fall använder du inloggningsuppgifterna som medföljer i din kallelse.

  Saknar du möjlighet att fylla i via webben? Kom i god tid före läkarbesöket så kan du fylla i hälsodeklarationen på mottagningen. Enkäten gäller för alla läkarbesök oavsett om du skall opereras eller inte.

  Det är viktigt att vi får veta dina aktuella mediciner, aktuell läkemedelslista kan du få på apoteket.

  Ändra tid: Använd dig i första hand av 1177 vårdguidens e-tjänster. Om du inte har denna möjlighet kan du ringa telefonnummer 08-123 620 00.
  Avgift debiteras vid sent återbud (senast 24 timmar före besökstid) eller uteblivet besök.

 • Beroende på läkarens bedömning kan du efter ditt besök bli inbokad för operation, få kontakt med vår rehabenhet, remitteras till primärvården eller någon annan specialistmottagning.

  Efter ditt besök kan du läsa din journal via 1177 vårdguidens e-tjänster. Vid hög belastning kan det  dröja lite innan journalen uppdateras.

  Använd i första hand 1177 vårdguidens e-tjänster  om du vill komma i kontakt med mottagning eller rehab. Har du inte denna möjlighet kan du ringa oss på telefonnummer 08-123 620 00.

 • Vi kan erbjuda videomöte som ett alternativ till ditt bokade återbesök hos oss (läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator). På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. Videomötet genomförs i appen ”Alltid öppet”.

  Så här går det till

  • Kontakta handkirurgisk mottagning via e-tjänsterna i 1177 Vårdguiden  och skriv att du önskar videomöte istället för ditt bokade besök.
  • Vi bokar ett videomöte med dig och skickar en kallelse.
  • Du laddar ner appen ”Alltid öppet” kostnadsfritt till din telefon eller läsplatta från Google Play eller App Store. Vid installation måste du acceptera att appen får tillgång till kamera och mikrofon.
  • Logga in säkert i appen med BankID
  • Du hittar ditt bokade videomöte i appen under rubriken ”Aktuella ärenden”.
  • När det är dags för videomöte loggar du in i appen och startar mötet.
  • Sitt på en plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört.
  • Det är samma pris och avbokningsregler för videomöten och besök. Frikort gäller. Uteblivet videomöte debiteras. Videomöten betalas via faktura.