Hoppa till huvudinnehållet

Hudmottagningen

Vi tar emot dig som har olika typer av hudsjukdomar. Remiss behövs i de flesta fall.

Telefonnummer:
08-123 62 600
Telefontider:
måndag - fredag: 08:00 - 11:30


Viktig information!

På grund av rådande personalsituation har vi i nuläget mycket begränsad möjlighet att boka återbesök och ta emot nya remisser. Vi rekommenderar i första hand remittering till mottagningar i regionen med avtal inom ramen för Vårdval HUD.

Undantag gäller för patienter med allvarliga hudsjukdomar som är i behov av akutsjukhusets resurser.

Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: D
  Våning: 6
  Gå in via huvudentrén till Hiss D, plan 6.
 • Vi utreder och behandlar olika typer av hudsjukdomar hos barn och vuxna t.ex. atopiskt eksem, psoriasis, svår akne, allergiska hudsjukdomar, oklara hudförändringar samt hudtumörer. I lokalbedövning utför vi operationer av hudtumörer.Vi utför även laseroperationer för vissa diagnoser.

  På vårt behandlingscentrum behandlar vi framförallt färdigutredda bensår som kräver specialistvård. Vi utför ljusbehandlingar med ultraviolett ljus, medicinska badbehandlingar, fotodynamisk terapi (PDT) och instruerar patienter i smörjteknik.

  Vi gör även utredningar med lapptest (epikutantest) vid misstanke om kontaktallergisk dermatit.

  Om du som patient hos oss har behov av stödsamtal pga. din hudsjukdom finns möjlighet till kuratorskontakt.

  Patienter med hudcancersjukdomen malignt melanom erbjuds kontakt med vår kontaktsjuksköterska vid frågor och funderingar kring vård och behandling.

  Vi som arbetar här arbetar även på Specialistmottagning sexuell hälsa och är läkare med särskild utbildning i hud- och könssjukdomar (dermatovenereologi). På mottagningen arbetar även gynekologer, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, kuratorer och medicinska sekreterare. Mottagningen ingår i Hudkliniken med Specialistcentrum sexuell hälsa.

  • Läs igenom din kallelse så du vet om du ska anmäla dig i vår reception på plan 6 hiss D eller om du ska gå direkt till Behandlingscentrum och anmäla dig där.
  • Ta med dig godkänd legitimation och din kallelse.
  • Behöver du tolk, kontakta mottagningen i god tid före ditt besök så ordnar vi detta.
  • Var ute i god tid då det är ont om parkeringsplatser på sjukhusområdet.
  • Tänk på att inte använda parfym eller starka dofter då många är allergiska.

  Vid återbud är det viktigt att du kontaktar oss senast 24 timmar innan ditt planerade besök för att du skall undgå debitering av uteblivandeavgift på 400 kr utan giltigt skäl. Bedömning av giltigt skäl görs av respektive vårdgivare. Detta gäller även om du har frikort, eller är avgiftsbefriad.

  Återbud kan lämnas dygnet runt på telefonsvararen.

  Mottagningen kan även kontaktas via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

   

 • Uppstår frågor efter besöket är du välkommen att kontakta oss per telefon enligt ovan eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.