Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / Kirurgoperation
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Kirurgoperation

Vi tar emot patienter som behöver kirurgisk operation dygnet runt.

Telefonnummer:
08-123 62 374
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Om avdelningen

  Södersjukhusets kirurgiska operationsavdelning har full funktion dygnet runt. Omkring 70 procent av våra patienter är akutfall. 

  Avdelningen är en av de största i Sverige inom endoskopisk utredning och behandling av sjukdomar i gallvägarna, magblödningar och inflammationer i bukspottskörteln. Vid operationerna används i stor utsträckning laparaskopi (titthålskirurgi) och endoskopi - tekniker som ger fördelar i form av förkortad läkningsprocess och färre komplikationer. 

  Sedan 2007 behandlar vi kraftig övervikt med operation där det är motiverat på grund av andra medicinska sjukdomar. I behandlingsteamet ingår läkare, dietister, sjukgymnast och specialutbildade sjuksköterskor.

  Här finns också spetskompetens för diagnostik och behandling inom kärlkirurgi. Kärlkirurgerna på kliniken har ett tätt samarbete med radiologerna på röntgenkliniken. Tillsammans diskuteras vilken teknik, kärlintervention eller öppet ingrepp, som passar bäst för varje patient. 

  Kirurgkliniken har dessutom en bred tarmkirurgisk verksamhet. Patienterna handläggs i nära samverkan med medicinska gastroenterologer, patologer, onkologer och röntgen. Kontaktsjuksköterskor för cancerpatienter och stomisjuksköterska ingår i behandlingsteamet. Det finns även ett avancerat lab för utredning av sjukdomar i ändtarmen.

   

 • Patient hos oss

  Här har vi samlat information för dig som ska opereras.