Hoppa till huvudinnehållet

Kirurgoperation

Vi tar emot patienter som behöver kirurgisk operation dygnet runt.

Telefonnummer:
08-123 62 374
 • Södersjukhusets kirurgiska operationsavdelning har full funktion dygnet runt. Omkring 70 procent av våra patienter är akutfall. 

  Avdelningen är en av de största i Sverige inom endoskopisk utredning och behandling av sjukdomar i gallvägarna, magblödningar och inflammationer i bukspottskörteln. Vid operationerna används i stor utsträckning laparaskopi (titthålskirurgi) och endoskopi - tekniker som ger fördelar i form av förkortad läkningsprocess och färre komplikationer. 

  Sedan 2007 behandlar vi kraftig övervikt med operation där det är motiverat på grund av andra medicinska sjukdomar. I behandlingsteamet ingår läkare, dietister, sjukgymnast och specialutbildade sjuksköterskor.

  Här finns också spetskompetens för diagnostik och behandling inom kärlkirurgi. Kärlkirurgerna på kliniken har ett tätt samarbete med radiologerna på röntgenkliniken. Tillsammans diskuteras vilken teknik, kärlintervention eller öppet ingrepp, som passar bäst för varje patient. 

  Kirurgkliniken har dessutom en bred tarmkirurgisk verksamhet. Patienterna handläggs i nära samverkan med medicinska gastroenterologer, patologer, onkologer och röntgen. Kontaktsjuksköterskor för cancerpatienter och stomisjuksköterska ingår i behandlingsteamet. Det finns även ett avancerat lab för utredning av sjukdomar i ändtarmen.

   

 • Här har vi samlat information för dig som ska opereras.