Hoppa till huvudinnehållet

Prostatacancercentrum

Urologiska kliniken och onkologiska kliniken har genom samarbete inrättat Prostatacancercentrum, PCC. Här finns all kompetens samlad för diagnostik, behandling och uppföljning av prostatacancer. För att garantera den bästa vården introducerar vi kontinuerligt ny teknik och behandling baserad på den senaste forskningen. Onkologiska och urologiska kliniken är en del av verksamhetsområde specialistvården på Södersjukhuset. Till prostatacancercentrum kommer du som har en diagnostiserad prostatacancer för diskussion kring eventuell vidare behandling. Just nu sker stora förbättringar inom prostatacancerdiagnostik och behandling som gör att vi kan hitta prostatacancer tidigare och behandla bättre.

Urologiska mottagningen 08-123 624 40
Onkologiska mottagningen 08-123 645 50

TELEFONTID:
måndag-torsdag 08.00-15.30
fredag 08.00-12.00
Stängt röda dagar

 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: L
  Våning: 1
  Gå via huvudentrén till hiss L.
 • Här arbetar läkare, onkologer och urologer, kontaktsjuksköterska och undersköterska. Alla inkommande remisser bedöms och prioriteras av en överläkare/specialistläkare. Därefter blir du kallad till vår mottagning, ibland kan remissen skickas vidare till någon av de privatpraktiserande urologer inom Stockholms läns landsting som vi har ett nära samarbete med.

 • Medtag giltig ID-handling. Ta gärna med dig någon närstående till besöket.

 • Du kommer att erbjudas en kontaktsjuksköterska som tillsammans med dig upprättar en ”Min vårdplan”. Inom kort kommer du att kunna kontakta oss via 1177.