Hoppa till huvudinnehållet

Smärtmottagningen

Hos oss kan du få hjälp med bedömning, behandling och råd kring smärta. Remiss krävs.

Telefonnummer:
08-123 62 220
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: C
  Våning: 5
  Gå genom huvudentrén, förbi informationsdisken och vidare till hiss C. Åk till plan 5. Gå ut till höger, där är det skyltat ”Smärtmottagningen” i taket. Anmäl dig i receptionen.
 • Smärta kan bero på många olika saker, till exempel en skada i vävnaden eller i nervsystemet. Ibland går det inte att hitta en enskild orsak som förklarar smärtan.

  Det finns många olika behandlingsmetoder. Ingen metod hjälper vid all slags smärta, utan behandlingen måste anpassas efter just din smärta. Exempel på behandlingar vi kan erbjuda är läkemedel, samtalsterapi, TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) och rådgivning om fysisk aktivitet (vi har dock ingen fysioterapeut).

  Vårt team består av läkare, sjuksköterska, psykolog och medicinsk sekreterare.

  För att underlätta vår bedömning och prioritering behöver vi en remiss från din behandlande läkare.

  Smärtmottagningen ansvarar inte för några utredningar eller sjukskrivningsärenden. Vi övertar inte förskrivning av läkemedel men kan hjälpa till med rådgivning till din läkare.

 • Inför ditt besök är det bra om du funderar över vad som fungerar bra eller dåligt med nuvarande behandling. Fundera även på hur du kan beskriva smärtorna på bästa sätt. 

  Det är bra om du fyller i en smärtteckning som du tar med till besöket alternativt har till hands vid ett videomöte. Du hittar smärtteckning för kvinnor här och motsvarande för män här. Kommer ditt besök att ske på mottagningen finns det även möjlighet att fylla i smärtteckning hos oss innan besöket. 

  Ta med aktuell läkemedelslista. Antingen om du själv skriver ner vilka läkemedel du tar eller om du ber att få en lista på apoteket.

   

 • Om vi har satt in behandling (läkemedel), kommer du att bli kontaktad av en sjuksköterska för uppföljning. Ibland får du även göra återbesök till läkare. Om du ska börja använda TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) blir det ett extra besök till en sjuksköterska för utprovning och instruktioner. När du är färdigbehandlad hos oss, återkopplar vi till den läkare som har remitterat dig. Den läkare som remitterat dig till oss kommer sedan att sköta uppföljningen. 

   

 • Ljudfiler för avslappning och medveten närvaro

  Klicka på bilderna nedan för att lyssna på de olika ljudfilerna.

  blobid0.png


  blobid1.png

   


  blobid2.png


  blobid3.png


  Instruktionsfilm om andningsteknik vid oro, stress och smärta

  blobid4.png