Hoppa till huvudinnehållet

Vårdavdelning 100, CDU

Vårdavdelning 100, CDU (Clinical Decision Unit) är en vårdavdelning där vi tar hand om dig som är i behov av utredning och/eller behandling med en förväntad vårdtid på mellan 6 och 24 timmar.

Telfonnummer: 08- 123 621 20

 • Avdelning 100 CDU ligger på akuten och är öppet dygnet runt alla dagar i veckan.

  Vårt mål är att du ska kunna åka hem efter observationstiden hos oss. Men det kan hända att du behöver flyttas till en annan vårdavdelning på Södersjukhuset eller en annan vårdenhet inom regionen, för att få den vård vi bedömer att du behöver.

  För att du ska känna dig trygg och omhändertagen under din vistelse kommer din vårdtid bestå av:

  • Inskrivningssamtal med läkare på avdelningen
  • Observationstid
  • Vidare utredningar vid behov (till exempel röntgen och provtagning)
  • Lämplig behandling för ditt akuta tillstånd
  • Tillgång till specialistläkare inom akutsjukvård
  • Utskrivningssamtal. När du skrivs ut får du en skriftlig sammanfattning av ditt besök. Informationen finns även på 1177.se under rubriken Journalen och sedan Anteckningar.

   

   

 • Privata tillhörigheter och värdesaker

  Krokar och sängbord finns för förvaring av dina kläder och ägodelar. Men Södersjukhuset ansvarar inte för dina kläder eller värdesaker och det finns inte möjlighet att låsa in privata tillhörigheter. Be därför gärna närstående komma och hämta dina värdefulla saker.

  Hygien

  Toaletten finns i rummet med blå dörr.
  Var alltid noga med att tvätta dina händer med tvål och vatten och använd gärna handsprit efter toalettbesök samt innan måltid för att minska smittspridning.

  Vi erbjuder tandborste, tandkräm, kam, handdukar och rena kläder och det finns möjlighet att duscha vid behov. Om du saknar någonting är det bara att höra av sig till oss i personalen, så hjälper vi dig.

  Mat

  Vi erbjuder kall och varm mat samt dryck dygnet runt. Kaffe och te finns i korridoren. Låt oss gärna veta om du saknar något.

  Telefon

  Det går bra att använda mobiltelefon, men av hänsyn till andra patienter behöver du undvika långa telefonsamtal.

  Det finns en laddningsstation på avdelningen så att du kan ladda din mobil på din plats.

  Parfymer/starka dofter/allergier

  På grund av eventuell känslighet hos andra patienter ber vi dig att inte använda parfym eller starka dofter, det gäller även blommor. Att ta med sig eller äta nötter eller citrusfrukter är inte tillåtet.

  Kostnad

  Ett vårddygn på avdelningen kostar 120 kronor. En faktura skickas hem till dig efter besöket.

  Parkering

  Parkeringsgarage för patienter och besökare finns dygnet runt vid parkeringshuset på plan 1 eller ytterligare parkeringsplatser utanför sjukhuset, infart Hjalmar Cederströms gata. Enklast är att använda parkeringsappen EasyPark eller Apcora Parkering. Uppge parkeringsområde 50101.

  Wi-Fi

  Det finns kostnadsfri Wi-Fi på hela sjukhuset. Klicka på din Wi-Fi symbol i mobilen, sök efter
  “SSL-Guest“, läs användningspolicyn och klicka på Godkänn. Godkännande håller i åtta timmar, sen får du förnya den.

 • Våra besökstider är klockan 08.00 - 22.00, dock endast en person åt gången. Med hänsyn till andra patienter har vi inga besökstider nattetid. Undantag kan förekomma exempelvis när patienter skrivs in under natten och har med sig närstående.

  Meddela vårdpersonalen om du lämnar avdelningen och informera oss om du har sedan tidigare inbokade undersökningstider, så att du inte missar dem.