Hoppa till huvudinnehållet
Information till patienter angående vårdstrejken

Södersjukhuset omfattas av Vårdförbundets strejk som inletts den 4 juni. Läs mer här.

Vårdavdelning 12, Ortopedi

Vi vårdar patienter med skador som behöver opereras i skelett, muskler eller leder.

Alla som besöker Södersjukhuset, både patienter och medföljare, ska bära munskydd under hela vistelsen.

Telefonnummer: 08-123 612 12

 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: N
  Våning: 2
  Gå via huvudentrén till hiss N, plan 2.
 • De flesta av våra patienter läggs in från akutmottagningen med skador som behöver opereras i skelett, muskler eller leder. Oftast handlar det om benbrott. Här vårdas patienter före och efter operation.

  Vi arbetar i vårdpar, så oftast har patienten 2-3 personer att vända sig till som har till uppgift att sköta 6-8 patienter.

 • Vår uppgift är att förbereda dig för operation och ta hand om dig på bästa sätt efter operationen.

  Under tiden hos oss får du en Hälsoplan där det finns information om du har några planerade undersökningar eller provtagningar, här finns också information om din planerade utskrivning. Hälsoplanen är ett dokument där du och dina närstående kan läsa om din vård hos oss. Den skrivs ut och överlämnas vid ronden varje gång den är uppdaterad. 

  Vi ser till att du får dina läkemedel och den träning du behöver under vårdtiden, har du ork för mer träning är det bara bra, gå gärna en runda själv eller med närstående som hjälp. Träningen ökar cirkulationen, stimulerar läkning, minskar risken för komplikationer och så brukar magen må bättre.

  Du serveras frukost vid ~08, lunchen och middagen serverar vi när du blir sugen, eller vid kl.12 resp. kl 16:30. Mellan måltiderna kommer du bli erbjuden mellanmål som är särskilt viktiga för din återhämtning ~kl. 10, 14 och 19. Vill du ha något utöver detta är det bara att säga till. I vårt sortiment har vi valt produkter som innehåller det du som opererad behöver som socker, fett och proteiner. Läs mer i broschyren på ditt bord ”Frukost och mellanmål”.

  Läkaren besöker de patienter som behöver eller har bett om det på förmiddagarna.Vi har gratis Wi-fi (Sos-Guest). Läs mer i broschyren som ligger på ditt bord ”Till dig som vårdas akut”

  Klockan 22:00 ska det vara lugnt på salarna, med hänsyn till dina medpatienter.

  Här har vi samlat information för dig som ska opereras.

   

 • Besökstid: 14-19.

  Försök gärna att begränsa ditt besök till någon timme så att patienten får tid för återhämtning.

  Vi tar emot telefonsamtal från närstående dygnet runt, men om det är möjligt vill vi helst att du ringer efter klockan 10:00.

 • Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.