Hoppa till huvudinnehållet

Vårdavdelning 15, Ortopedi

Här vårdas framför allt patienter med rygg- och nervsmärta samt axelskador, men vi tar även emot patienter med andra ortopediska diagnoser.

Alla som besöker Södersjukhuset, både patienter och medföljare, ska bära munskydd under hela vistelsen.

 

Telefonnummer:
08-123 61 215
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: N
  Våning: 5
  Gå via huvudentrén till hiss N, plan 5.
 • Vi har 23 akuta vårdplatser och tar emot patienter som kommer in till akutmottagningen dygnet runt.

  Våra vanligaste ortopediska diagnoser är diskbråck, kotfrakturer, överarmsfrakturer och axelskador men vi tar också emot personer som har ådragit sig höftfrakturer, fotledsfrakturer och handledsfrakturer.

 • Om du ska opereras är det viktigt att du förbereder dig på rätt sätt för att undvika infektioner. Här kan du läsa mer om hur du förbereder dig.

  Vi tar emot sjuksköterskestudenter, undersköterskepraktikanter och sjukgymnaststuderande. Det innebär att du som patient kan komma att möta studenter under handledning.

 • Besökstid: 14-19.

  Försök gärna att begränsa ditt besök till någon timme så att patienten får tid för återhämtning.

  Vi tar emot telefonsamtal från närstående dygnet runt, men om det är möjligt vill vi helst att du ringer efter klockan 10:00.

 • Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.