Hoppa till huvudinnehållet

Vårdavdelning 16, Internmedicin

Här vårdas patienter för akuta tillstånd. Hit kommer patienter som har kommit in via akutmottagningen.

Fax: 08-123 637 90

Telefonnummer:
08-123 61 216
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: N
  Våning: 6
  Gå via huvudentrén till hiss N
 • Avdelningen har 18 vårdplatser. Här vårdas patienter med akuta tillstånd och en förväntad kort vårdtid. När det behövs fortsatt utredning kan patienten flyttas till andra vårdavdelningar. I annat fall kan patienten skrivas ut direkt till hemmet. 

  Vi arbetar i team, vilket betyder att läkare, sjuksköterska och undersköterska arbetar tillsammans med patienten i centrum. Vid behov kontaktar vi fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist eller logoped.

  På avdelningen förekommer olika kategorier av studenter. Det innebär att du kan komma att träffa blivande sjuksköterskor, läkare eller undersköterskor under utbildning.

 • När du ska skrivas in går det bra att ha med närstående.

  Södersjukhuset ansvarar inte för dina tillhörigheter, så be gärna en närstående att ta med dina värdesaker hem och behåll endast det du behöver under sjukhusvistelsen. 

  Avdelningen tar emot akut sjuka patienter under hela dygnet, därför kan det hända att du får byta rum eller flyttas till en annan avdelning

  Det är viktigt att du har svar på alla dina frågor för att du ska känna dig trygg när du skrivs ut. Innan du går hem från avdelningen kommer du därför att träffa läkare för ett utskrivningssamtal där du får skriftlig och muntlig information.

 • Besökstider

  Våra besökstider är måndag–söndag kl. 14.00 till 19.00.
  Du som besökare ska:

  • ringa till avdelningen innan för att stämma av att besök är okej för den patient du vill besöka. 
  • vara helt symtomfri (ingen hosta, snuva eller feber).
  • inte ha träffat någon med covid-19 de senaste 48 timmarna.
  • tvätta och sprita händerna när du kommer in på avdelningen.
  • använda munskydd.

  Besöksrutinerna gäller alla patienter på avdelningen med vissa undantag. Beslut om undantag tas av patientansvarig läkare eller patientansvarig sjuksköterska.

  Har du frågor om en anhörig?

  På AVA har vi en koordinator som svarar på alla inkommande samtal mellan kl 7 – 15 på vardagar. Övrig tid blir du kopplad till ansvarig sjuksköterska. Om sjuksköterskan är upptagen tar vi gärna ett meddelande så han eller hon kan ringa upp vid ett senare tillfälle. Ring gärna efter kl. 12.00 eftersom avdelningsarbetet är som intensivast på förmiddagen. Det är många som ringer, därför så vi ser gärna att kontakten med avdelningen samordnas.

   

 • Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.