Hoppa till huvudinnehållet

Vårdavdelning 61, Onkologi

Här vårdas patienter med tumörer i bröst, mage/tarm, prostata och urinblåsa.

Telefonnummer: 08-123 61 261

 

 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 1
  Gå in via huvudentrén och följ skyltarna till hiss B plan 1.
 • På vårdavdelning 61, Onkologi arbetar vi i ett multiprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, avdelningsassistenter, kurator, dietist, fysio- och arbetsterapeuter samt sekreterare.

  Flertalet av patienterna kommer till avdelningen för cytostatikabehandling, punktioner, biverkningar efter behandling, utredning av sjukdom samt på grund av försämring av sin sjukdom. 

  Vanliga symtom eller omvårdnadsbehov kan vara smärta, nutritionssvårigheter, blodtransfusioner, infektionsbehandlingar eller palliativ vård i livets slutskede.

 • Det går bra att använda din mobiltelefon hos oss, men sätt den gärna på ljudlöst läge och visa hänsyn mot dina medpatienter.

  Vill du använda internet under din vistelse så går det bra att logga in på Södersjukhusets gästnätverk.

  Vänligen respektera att vissa individer kan vara känsliga för starka dofter genom att inte använda parfym under din tid på avdelningen.

 • Närstående är välkomna att besöka patienter på avdelningen. Med hänsyn till medpatienter är det, om det är möjligt, önskvärt att begränsa antalet besökare till tre personer.

 • Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.