Hoppa till huvudinnehållet

Vårdavdelning 81, Internmedicin

Här vårdas främst patienter med stroke. Vi övervakar, utreder, behandlar och rehabiliterar.

Telefonnummer:
08-123 61 281

Besökstid 14.00-18.00 alla dagar (ring avdelningen innan besök)

 • Karta över sjukhusområdet Patienthotellet
  Entré: Patienthotellet
  Hiss: E
  Våning: 1
  Avdelningen ligger i patienthotellet. Gå till Hiss E, plan 1.
 • Avdelning 81 är en medicinsk vårdavdelning med specialistinriktning mot stroke. 

  Stroke är ett samlingsnamn för en blodpropp i hjärnan, blödning i hjärnans kärl eller TIA som är ett övergående tillstånd av syrebrist i hjärnan. På avdelning 81 vårdar vi patienter med misstänkt stroke under det akuta omhändertagandet. Vi övervakar, utreder, behandlar och rehabiliterar våra patienter.

  För att utreda stroke genomför vi olika typer av röntgenundersökningar, neurologiska undersökningar, blodprover etc. På avdelningen ställer vi in läkemedelsbehandling och rehabiliterar utifrån det behov som finns. 

  Vi arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer samt dietister.

 • Du kommer antingen hit från akutmottagningen för akut behandling eller planerad utredning. För att komma till vår planerade verksamhet måste du ha remiss.

  Avdelningen består till största del av enkelsalar. Tänk på att inte ta med några värdesaker.

  Våra dagliga rutiner, ungefärliga tider:
  08.00 Frukost
  08.30- Rond
  12.00 Lunch
  14.00 Eftermiddagsfika
  16.30 Middag
  20.00 Kvällsmål

  Ronden
  Under ronden får du träffa ditt team. De informerar dig om vad prov och undersökningar visar samt resonerar med dig kring din fortsatta vård.

  Kontroll av blodtryck, puls, syresättning med mera sker över hela dygnet utifrån ditt behov. Undersökningar sker främst dagtid på vardagar.

   

   

 • Besökstid - observera, ring avdelningen innan besök!
  Dagligen kl. 14.00–18.00. Ring avdelningen på 08-123 61 281 innan ditt besök, för att vi ska kunna koordinera besöken på bästa sätt.

  Avdelningens dörrar är låsta från 21.00, tryck på ringklockan så kommer personal och öppnar så fort de kan. Ytterdörrarna till hus 25 och Hiss E är låsta på natten, för att bli insläppt måste du ringa avdelningen på telefon. Annars får du gå via akuten och kulverten.

  Telefon
  Det går att ringa dygnet runt, på tel. 08-123 61 281. Om du vill komma i kontakt med ansvarig personal är det oftast lättast att ringa efter klockan 10.00 då morgonarbetet lugnat sig lite. För längre läkarsamtal kan vi ibland boka in bestämda tider till eftermiddagen eller nästkommande dag.

  Förhållningsregler 
  Här på avdelningen får du gärna använda din mobiltelefon men ha gärna på ljudlöst och använd en låg samtalston. Det går bra att ta med blommor men undvik starka dofter.

  Undvik besök om du är förkyld, har maginfluensa eller liknande.

  Sprita händerna innan du går in på avdelningen, efter toabesök och när du går. Gärna så ofta du kan, spriten är återfuktande och torkar inte ut huden.  

  Välkommen!

 • Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.