Hoppa till huvudinnehållet

Vårdavdelning 82, Internmedicin

Här vårdas och utreds patienter med olika blodsjukdomar samt patienter med akuta allmänmedicinska sjukdomar som diabetes, lungsjukdomar och hjärt-och kärlsjukdomar.

Telefonnummer: 08-123 612 82

 • Karta över sjukhusområdet H. Cederströms gata 14
  Entré: H. Cederströms gata 14
  Hiss: E
  Våning: 2
  Gå in via entrén på Hjalmar Cederströms gata till hiss E, plan 2.
 • Vi har två olika inriktningar: Hematologi och Koagulation. Vi vårdar och utreder patienter med elakartade blodsjukdomar som exempelvis myelom, olika former av leukemier och lymfom

  Vi tar även hand om patienter med icke elakartade blodsjukdomar, exempelvis olika former av blodbrist, blodproppar och ökad blödningsbenägenhet.

  På avdelningen vårdas även patienter med akuta allmänna internmedicinska sjukdomar såsom diabetes, lungsjukdomar och hjärt-och kärlsjukdomar.

  På avdelningen finns 24 vårdplatser och majoriteten av de patienter som läggs in på avdelningen kommer via akuten. 

  Majoriteten av våra patienter behandlas sedan på vår dagvårdsavdelning eller mottagning.

 • Södersjukhuset har en omfattande utbildningsverksamhet. Det innebär att du som patient kan komma att möta vårdpersonal under utbildning som arbetar tillsammans med en erfaren handledare.

 • Vi har besökstid alla dagar kl. 14.00-19.00 

 • Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.