Hoppa till huvudinnehållet

Endokrinmottagningen, barn och ungdomar

Hit kommer barn och ungdomar under 18 års ålder på remiss från barnläkarmottagningar, primärvård eller skola. Vi utreder och bedömer avvikelser i tillväxt, pubertet och hormonbalans.

Telefonnummer:
08-123 64 025
Telefontider:
måndag - torsdag: 08:00 - 16:00
fredag: 08:00 - 12:00
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 6
  Hiss B, plan 6
 • Här utreds och behandlas patienter med hormonsjukdomar, tillväxtavvikelser, pubertetsavvikelser samt patienter med uttalad övervikt med flera hälsoproblem. 
  Vissa syndrom (tex Turner, Noonan, Silver-Russel, Klinefelter) medför risk för tillväxt- och pubertetsstörningar och tas om hand i samarbete med andra specialister.

  På mottagningen arbetar fem barnläkare med vidareutbildning inom barnendokrinologi och en ST- läkare (blivande barnläkarspecialist) samt en sjuksköterska med vidareutbildning inom endokrinologi.

 • Tillsammans med kallelsen skickar vi med ett formulär där du bland annat ska fylla i bakgrundsfakta om tidigare sjukdomar, födelsevikt, födelselängd och ärftlighet rörande längd och pubertet. Ta även med tidigare tillväxtdata från BVC och skola.

  Informera gärna barnet om varför de ska komma till oss och att vi på mottagningen kommer att mäta och väga. Det händer även att vi tar blodprov.

 • Vid besöket informerar läkaren om planerad utredning och uppföljning.

  Om du har några frågor går det bra att kontakta oss via e-tjänsterna på 1177.