Hoppa till huvudinnehållet

Farstamottagningen, barn och ungdomar

Vi utreder och behandlar barn och ungdomar med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier.

Vi har remisskrav.

_________________________________________________________________________________

Telefonnummer:
08-123 65 260
Telefontider:
måndag - fredag: 08:00 - 09:00
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Farsta (Farsta BUM) har enligt politiskt beslut fått ändrat uppdrag och har upphört att vara BUM. Vi är numera Farstamottagningen, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och är en av Sachsska barn- och ungdomssjukhusets högspecialiserade mottagningar.

  Vi arbetar i team kring barn och ungdomar mellan 0–18 år med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier.

  Vi som arbetar här är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, barnsjuksköterskor och medicinska sekreterare.

  För att komma till oss krävs remiss och vi tar huvudsakligen emot remisser från barn och ungdomsläkare samt från Sachsska barn och ungdomssjukhuset. Vi tar även emot remiss från BVC och skola; i huvudsak för utvecklingsbedömning, tillväxtutredning, allergimisstanke och prolongerad ikterus. Vi tar även emot remiss från vårdcentral enligt VISS och i mån av utrymme på mottagningen.

  På grund av vårt nya uppdrag har vi inte längre möjlighet att ta emot remisser angående obesitas, förutom i de fall patienten där patienten har en pågående vårdkontakt hos oss. Vi har inte heller längre något neuropsykiatriskt utredningsteam och vi tar inte heller emot barn och ungdomar för nyinsättning av neuropsykiatrisk läkemedelsbehandling.

  Vi tar emot patienter som är 18 år eller yngre.

 • Välkommen att kontakta oss antingen på telefon 08 -123 652 60, via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via remiss från annan vårdgivare. 

 • Om du har frågor efter ditt besök är du välkommen att kontakta oss på telefon 08 - 123 652 60 eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.