Hoppa till huvudinnehållet

Farstamottagningen, barn och ungdomar

Vi utreder och behandlar barn och ungdomar med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier.

Vi har remisskrav.

_________________________________________________________________________________

Telefonnummer:
08-123 65 260
Telefontider:
måndag - fredag: 08:00 - 09:00
  • Farstamottagningen (f.d Farsta BUM) är numera en specialistmottagning inom Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Vi utreder och behandlar barn och unga mellan 0-18 år med akuta och kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar.

    Vi utför allergivaccination  (AIT)för barn med svårare luftvägsallergier och kan utföra lungfunktionsundersökningar med spirometri eller IOS. 

    Vi tar i första hand emot remiss från barnläkare på sjukhusets specialistmottagningar, barnakut och vårdvals-BUMM. Utifrån viss.nu tar vi i mån av utrymme även emot remisser från husläkarmottagningar. Vårdnadshavare kan inte själva boka tid hos oss för nybesök. De vårdnadshavare som hör till mottagningen kan kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller telefonsamtal till mottagningen

  • Välkommen att kontakta oss antingen på telefon 08 -123 652 60, via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via remiss från annan vårdgivare. 

  • Om du har frågor efter ditt besök är du välkommen att kontakta oss på telefon 08 - 123 652 60 eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.