Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Farstamottagningen, barn och ungdomar
Skärpta besöksregler på Södersjukhuset

Skärpta besöksrestriktioner på Sös med anledning av ansträngt läge inom vården. Läs mer.

Farstamottagningen, barn och ungdomar

Vi utreder och behandlar barn och ungdomar med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier.

Vi har remisskrav.

_________________________________________________________________________________

Telefonnummer:
08-123 65 260
Telefontider:
måndag - torsdag: 08:00 - 09:00
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Om mottagningen

  Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Farsta (Farsta BUM) har enligt politiskt beslut fått ändrat uppdrag och har upphört att vara BUM. Vi är numera Farstamottagningen, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och är en av Sachsska barn- och ungdomssjukhusets högspecialiserade mottagningar.

  Vi arbetar i team kring barn och ungdomar mellan 0–18 år med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier.

  Vi som arbetar här är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, barnsjuksköterskor och medicinska sekreterare.

  För att komma till oss krävs remiss och vi tar huvudsakligen emot remisser från barn och ungdomsläkare samt från Sachsska barn och ungdomssjukhuset. Vi tar även emot remiss från BVC och skola; i huvudsak för utvecklingsbedömning, tillväxtutredning, allergimisstanke och prolongerad ikterus. Vi tar även emot remiss från vårdcentral enligt VISS och i mån av utrymme på mottagningen.

  På grund av vårt nya uppdrag har vi inte längre möjlighet att ta emot remisser angående obesitas, förutom i de fall patienten där patienten har en pågående vårdkontakt hos oss. Vi har inte heller längre något neuropsykiatriskt utredningsteam och vi tar inte heller emot barn och ungdomar för nyinsättning av neuropsykiatrisk läkemedelsbehandling.

  Vi tar emot patienter som är 18 år eller yngre.

 • Inför besök

  Välkommen att kontakta oss antingen på telefon 08 -123 652 60, via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via remiss från annan vårdgivare. 

 • Efter besök

  Om du har frågor efter ditt besök är du välkommen att kontakta oss på telefon 08 - 123 652 60 eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.