Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Hudmottagningen, barn och ungdomar
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Hudmottagningen, barn och ungdomar

Hit remitteras barn och ungdomar med svåra hudsjukdomar eller med hudsymtom och hudförändringar.

Telefonnummer:
08-616 13 69
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss:
  Våning: 0
 • Om mottagningen

  På Sachsska barn- och ungdomssjukhusets hudmottagning tar vi emot barn och ungdomar med olika hudsjukdomar, medfödda hudförändringar, utslag och eksem. Vi träffar ca 1600 barn per år och de flesta av dem remitteras till oss från vårdcentraler, BVC, barnmottagningar och specialistmottagningar.

  När du kommer till oss träffar du specialistsjuksköterska, barnläkare eller hudläkare. Vi arbetar i team, vilket innebär att du ibland får träffa flera personer vid samma besök. Förutom barnsjuksköterska, barnläkare och hudläkare finns också dietist, barnallergolog, barnpsykolog, sjukgymnast och kurator knutna till teamet.

  Vi träffar många patienter med svåra eksem och vi arbetar med att hitta individuella behandlingar som passar varje barn och deras familjer

 • Inför besök

  Inför besöket hos oss är det bra att tänka igenom och eventuellt skriva ned när hudsymtomen startade och om det funnits besvär som varit kopplade till hudsymtomen. Om behandling prövats vill vi veta namnen på de läkemedel som använts, under vilka tidsperioder de använts samt om de har hjälpt eller inte.

  Har ni fotograferat hudförändringarna och ni bedömer att det kan vara av värde för oss att titta på fotografierna föreslår vi att ni tittar igenom fotona inför besöket och lägger dem lättillgängliga i ett album i telefon, surfplatta eller liknande.

  Om besöksorsaken är eksem är det bra om man inför besöket kan titta igenom de filmer om eksem som Södersjukhuset producerat. Du hittar dem längre ner på den här sidan.

 • Efter besök

  Om vi föreslagit någon behandling är det bra om ni hämtar ut aktuella läkemedel direkt och att ni efter besöket instruerar och informerar berörda personer i barnets omgivning (andra vårdnadshavare tex) om hur behandlingen ska genomföras.

  Om något är oklart efter besöket är ni välkomna att kontakta oss på telefon eller via 1177 e-tjänster. Om patienten är yngre än 13 år kan ni också läsa journalen på nätet via 1177 e-tjänster. Av journalen framgår vanligtvis planering gällande eventuell behandling, andra åtgärder och uppföljning.

 • Filmer om eksem