Hoppa till huvudinnehållet

Sjukhusclowner

Varje tisdag får Sachsska Barn- och Ungdomssjukhuset besök av en eller två clowner. Det är framför allt Rutan, Tant Prick och Vicke Vaktis, men ibland kan även någon av de andra clownkompisarna i KulturSjukhuset vara med.

Under dagen besöker clownerna Specialistvårdsmottagningen på gatuplan och plan 6 (diabetes, endokrin och neuro), Barnröntgen, Avdelning 74 och 64 och avslutar på Barnakuten. Vi försöker hålla den ordningen men har inga bestämda hålltider eftersom arbetet bygger på improvisation.

Vad gör en sjukhusclown?

Clownerna möter barn, ungdomar och deras anhöriga där de befinner sig, i korridorer, väntrum och på enskilda salar. Ibland blir det såpbubblor, trolleri, ballonger och bus. Andra gånger är det mer stillsamt med lugn musik och småprat, beroende på vem vi träffar och hur behovet ser ut.  

Om barnen själva önskar det kan clownerna vara med och avleda i provtagningssituationer. Ibland är det lika bra att få träffa clownerna när ni är klara med behandlingen och få ett lekfullt avslut på sjukhusbesöket.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med clownerna direkt så kan du mejla kultursjukhuset.karolinska@regionstockholm.se eller höra av dig till Susanne Flensted-Waleij, 0736 47 44 87.

För att läsa mer om föreningens verksamhet se www.kultursjukhuset.se eller följ vårt arbete på Facebook och Instagram.