Hoppa till huvudinnehållet

Färdtjänst och sjukresor

Färdtjänst finns för dig som på grund av funktionshinder inte kan använda den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänstresor görs med taxibilar eller med större och mer anpassade färdtjänstbussar och kan göras inom hela Stockholms län. Resorna samplaneras, vilket innebär att flera färdtjänstkunder åker samtidigt.

Läs mer om färdtjänsttillstånd, avgifter och hur du beställer färdtjänst på 1177 Vårdguiden. I huvudentrén finns direkttelefoner till resebeställning för färdtjänst och sjukresa som man kan använda när man bokar sin resa. Om man behöver hjälp med resebeställningen kan man vända sig till informationsdisken.

Beställa färdtjänst

Start - Färdtjänsten (regionstockholm.se)

Sjukresor
Det är ditt medicinska tillstånd och behov som avgör om du blir berättigad till sjukresa, samt vilken form av sjukresa du kan få. Du kan bli berättigad en sjukresa med egen bil, taxi eller specialfordon (rullstolstaxi). Läs mer på 1177 Vårdguiden. I huvudentrén finns direkttelefoner till resebeställning för färdtjänst och sjukresa som man kan använda när man bokar sin resa. Om man behöver hjälp med resebeställningen vänder  du dig till informationsdisken.

Beställa sjukresa: https://fardtjansten.sll.se/sv/info/sjukresor/bestalla/bestalla-sjukresa/