Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Forskning & utbildning / Center för cipls
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Center för kliniskt interprofessionellt lärande och samarbete

På Södersjukhusets Utbildnings- och innovationscenter finns Center för kliniskt interprofessionellt lärande och samarbete, C-IPLS. C-IPLS är Sveriges enda kunskapscenter som stöttar vårdens medarbetare i att utveckla sitt samarbete och lärande över professionsgränserna. Verksamheten är finansierad av Region Stockholm - Personal och utbildning - och riktar sig till samtliga vårdgivare och deras anställda inom regionen.

C-IPLS verksamhet

På C-IPLS finns  kunskap kring kliniskt interprofessionellt lärande, samarbete, praktik och kommunikation i team. Vi gör många typer av insatser, till exempel behovsanpassade utbildningsinsatser, allt från 30 minuter till hela planeringsdagar. Vi jobbar med nationellt & internationellt nätverkande, stöd till förbättringsarbeten och olika typer av simulering. Dessutom håller vi i utbildningarna Facilitatorutbildning inom interprofessionellt lärande och samarbete och 2-dagarskursen för handledare som handleder interprofessionella studentteam.

Läs mer om våra erbjudanden i menyn nedan.