Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Medarbetare berättar
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Medarbetare berättar

På Södersjukhuset jobbar en stor variation av människor och professioner. Och alla medarbetare är lika viktiga kuggar i det som krävs för att driva ett stort akutsjukhus. Här har vi samlat berättelser från våra sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor om hur det är att jobba på Sös.

 

Varför är det så bra att jobba på Södersjukhuset?

I den här korta videon får du träffa elva medarbetare från våra tio olika verksamhetsområden på Södersjukhuset, och höra vad de tycker om att jobba här.

 


 

Verksamhetsområde Ortopedi

"Vi lagar flest benbrott och leder i hela Stockholm. Jag känner mig väldigt trygg och glad när jag kommer till jobbet." Hur är det att jobba på Ortopeden på Södersjukhuset? Sjuksköterska Sofia berättar om vad som gör just hennes arbetsplats unik.

 

Verksamhetsområde Bilddiagnostik

Det är en trivsam miljö, vi är ett jättehärligt gäng, och arbetet är väldigt varierat!” Hör mer om vad vår röntgensjuksköterska Erika tycker om sitt arbete som röntgensjuksköterska på Bilddiagnostik i videon nedan.

 

Verksamhetsområde Anestesi/Iva

Här kan du utvecklas inom ett specialområde och få spetskompetens. Och vi har en stor arbetsglädje och stolthet.” Specialistsjuksköterska Anniqa möter du i denna video, som berättar om hur hon ser på sitt jobb på Anestesi/Iva här på Sös (för övrigt utsedd till årets Iva-avdelning i Sverige 2018!).

 

Verksamhetsområde Akuten

”Man har alltid någon man kan ställa frågor till. Och vi har väldigt högt i tak, det finns inga dumma frågor." Möt vår specialistsjuksköterska Anna, och hör henne berätta om vad som gör hennes arbetsplats unik.

 

Verksamhetsområde Kvinnosjukvård/Förlossning

”Det som är så fantastiskt med att jobba här på förlossningen är mötena med de nya familjerna, och mina arbetskamrater." Lena, barnmorska, berättar om vad som gör jobbet på Förlossningen på Sös så speciellt.

 

Verksamhetsområde Specialistvården

”Infektion är ju fantastiskt spännande för att infektionspatienten kan vara svårt sjuk, och att komma till botten med varje problem och sedan kunna säga hejdå till en patient som mår mycket bättre... det är tillfredsställande."  Sjuksköterskan Ove har jobbat 14 år på infektionsavdelningen - och tycker fortfarande det är roligt!

En annan avdelning inom Specialistvården på Sös är urologen, och där jobbar sjuksköterskan Anja: "Jag trivs på Urologen för att vi har kul på jobbet... man kan alltid skämta med varandra och vi jobbar tillsammans som ett team."

 

Verksamhetsområde Kirurgi

Mathilda jobbar som sjuksköterska på Södersjukhusets kirurgklinik. Här berättar hon om sin arbetsplats, och vad som gör den unik: "På kirurgen får vi vara med och tycka när beslut ska fattas, har en öppen dialog och vi pratar ofta och mycket med varandra. Att jobba på Södersjukhuset är som att jobba på ett stort sjukhus - fast intimt."

 

Verksamhetsområde Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

"Det som gör att det är så roligt att jobba på Sachsska - förutom då att man träffar alla de här unika barnen, ungdomarna och deras anhöriga, och att personalen är fantastisk - det är att vi lär oss hela tiden något nytt, varje dag". Specialistsjuksköterskan Anna om vad som gör hennes arbetsplats spännande.

 

Kardiologi/Miva

Hur är det egentligen att jobba på Kardiologi/Miva på Sös? Så här tycker Martin, specialistsjuksköterska: "Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna, vi har grymma undersköterskor, duktiga läkare och sjukgymnaster. Arbetet är hela tiden stimulerande, utmanande och dagarna ser väldigt olika ut".