Hoppa till huvudinnehållet

Undersköterska på Sös

Som undersköterska på Södersjukhuset får du det stora akutsjukhusets möjligheter men samtidigt den nära, personliga, patientkontakten. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stora möjligheter att påverka och kontinuerligt utvecklas.

Här kan du läsa mer om din utvecklingsmöjligheter som undersköterska på Södersjukhuset.

 • Som nyanställda på Sös får du en individuellt utformad introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet. Introduktionen anpassas efter din tidigre erfarenhet och den verksamheten som du arbetar på.

   

 • Kompetensbevis

  Det är viktigt att kvalitetssäkra kompetensen för undersköterskor som utför sjukvårdtekniska moment. På Södersjukhuset går alla undersköterskor utbildning i kateterisering av urinblåsa, venprovtagning och kapillärprovtagning. Utbildningen innehåller både teori och praktisk träning. Efter klinisk examination får du ett kompetensbevis. Du får mer information om utbildningen vid din introduktion.

  Kompetensstege   

  Vi vill attrahera, inspirera och behålla dig som medarbetare på Södersjukhuset och därför har vi introducerat Stockholms läns landstings kompetensstegen för undersköterskor i klinisk vård hos oss.

  Vid din anställningsintervju och introduktion får du information om hur stegen kommer att följa och stötta dig i din fortsatta utveckling.

  Kompetensstege för undersköterskor