Hoppa till huvudinnehållet

Nu öppnar Södersjukhusets kök för patientmåltider– välkommen på visning av köket

https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_767/tzpa26jgpjmrscnvbiwj.jpg

I mitten av februari kommer patienter som är inlagda på vårdavdelning själva kunna välja från en meny vad och när hen vill äta. Det nya måltidskonceptet förverkligas i samband med att Södersjukhuset öppnar ett nytt tillagningskök för patientmat.

- För att bli frisk behöver du äta näringsrik mat och om du själv kan välja när och vad du vill äta så ökar chansen att du faktiskt äter upp din mat. Det är helt i linje med vårt arbete med att göra patienten mer delaktig i vården, säger Lena Lundin, servicedirektör på Södersjukhuset.

Den nya menyn kommer att bestå av 12–14 huvudrätter, två soppor, tre olika råkostsallader och sex desserter. All mat tillagas från grunden i köket på Södersjukhuset. Köket kommer att servera ca 1000 portioner per dag.

- Vi kommer att servera goda och näringsrika måltider av hög kvalitet, till och med köttbullarna är gjorda från grunden, säger Lena Lundin.

Minskad miljöpåverkan

Det nya patientköket, och det nya måltidskonceptet, ger en minskad miljöpåverkan, genom ett minskat matsvinn, färre transporter, en mer miljöanpassad meny samt ett mer energieffektivt kök.


Se köket och smaka maten tillsammans med stjärnkocken Markus Aujalay

Den 6 februari kl. 13.00 bjuder vi in till en pressvisning av köket tillsammans med vår samarbetspartner stjärnkocken Markus Aujalay. Vi bjuder även på provsmakning från menyn! Investeringslandstingsråd Paul Lindqvist och hälso- och sjukvårdslandstingsråd Anna Starbrink finns på plats för att svara på frågor.

För anmälan och ytterligare information

Kontakta Södersjukhusets presstjänst tfn. 070-484 10 76, press.sodersjukhuset@sll.se.

Publicerad:

Södersjukhuset AB
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör, tillsammans med de stora folksjukdomarna, sjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av landets största förlossningskliniker och här förs över 7000 barn varje år. Vi är cirka 4 300 medarbetare och till sjukhuset söker omkring 125 000 patienter akut vård varje år. Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, som är en del av Södersjukhuset, tar årligen emot runt 70 000 besök, varav 25 000 besök till akuten. 

På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande patientnära forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.

Kontakt
Kontaktbild
Presstjänsten Södersjukhuset
Platser
  • Stockholm