Hoppa till huvudinnehållet

Ny rökstoppsmottagning på Södersjukhuset

På tisdag 14 september inviger Södersjukhuset en ny rökstoppsmottagning, dit alla opererande enheter kan remittera sina patienter. Målet är att hjälpa patienter att sluta röka, vilket halverar risken för komplikationer i samband med en operation.

De positiva effekterna av ett rökstopp i samband med kirurgi är färre sårinfektioner, snabbare sårläkning och färre allvarliga komplikationer i hjärta, blodkärl och lungor. Med den forskningen som grund slår nu Södersjukhuset upp portarna till en rökstoppsmottagning för patienter som ska opereras. Dit kan alla opererande enheter – Kirurgi, Kvinnosjukvård/Förlossning, Ortopedi, Handkirurgi, Käkcentrum samt Urologi – remittera sina patienter.

– Vår förhoppning är att våra patienter på detta sätt ges möjlighet till bättre vård och ett säkrare läkningsförlopp. Det finns fall där en operation kan förvärra situationen enbart på grund av att patienten är rökare. Vi har sett att ett rökstopp ger positiva effekter redan efter 24 timmars uppehåll, säger Hans Nåsell, biträdande överläkare på verksamhetsområde Ortopedi, SÖS.

I samband med invigningen av rökstoppsmottagningen håller Hans Nåsell tillsammans med David Lindström, kirurg på Södersjukhuset, en föreläsning om effekterna av att sluta röka i samband med en operation.

Dag: Tisdag 14 september

Tid: Kl. 14.00-15.00

Plats: Sal Gentz, hiss P, plan 0, Södersjukhuset

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hans Nåsell, biträdande överläkare, Södersjukhuset, 070-231 54 56

 

Jacob Bengtsson, informatör, Södersjukhuset, 08-616 14 51, mobil 070-484 10 76

Publicerad:
Kontakt
Kontaktbild
Presstjänsten Södersjukhuset
Platser
  • Stockholm