Hoppa till huvudinnehållet

Smidigare för SÖS patienter med webbkontakt

Nu kan patienter kontakta Södersjukhusets mottagningar via Internet.

Vårdguidens tjänst Mina vårdkontakter gör det möjligt för patienter att hålla kontakt med sin mottagning via internet på ett säkert sätt – när som helst på dygnet. De allra flesta av Södersjukhusets mottagningar är redan anslutna till tjänsten, och inom kort förväntas de få kvarvarande mottagningarna att ansluta sig. Detta är en del i arbetet med att förbättra tillgängligheten och korta köerna.

Tjänsten innebär att patienter numera kan förnya recept, beställa journalkopia och framförallt av- och omboka tid via Internet, vilket ger patienten större flexibilitet och snabbare kontaktvägar. Mina vårdkontakter nås via www.vardguiden.se.

 

Publicerad:

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör, tillsammans med de stora folksjukdomarna, sjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av landets största förlossningskliniker. Vi är cirka 4 100 medarbetare och till sjukhuset söker omkring 120 000 patienter akut vård varje år. Sachsska Barnsjukhusets, som är en del av Södersjukhuset, tar årligen emot runt 70 000 besök. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande patientnära forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.

Kontakt
Kontaktbild
Presstjänsten Södersjukhuset
Platser
  • Stockholm