Hoppa till huvudinnehållet

Strömmen är tillbaka på Södersjukhuset

Under morgonen och förmiddagen drabbades Södersjukhuset av ett strömavbrott. Felet är nu åtgärdat, driften säkrad och sjukhuset har åter normal drift. Det var aldrig någon fara för sjukhusets patienter.

Avbrottet berörde hela sjukhuset men viktiga delar som intensivvården och operation var aldrig drabbade av avbrottet. För att säkra driften har särskilt viktiga delar av verksamheten separat strömförsörjning.

Strömavbrottet pågick mellan kl. 08.15-09.45 och berodde på ett internt tekniskt fel.

Under avbrottet fick ambulanser dirigeras om till andra sjukhus. 

Publicerad:

Södersjukhuset AB
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör, tillsammans med de stora folksjukdomarna, sjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av landets största förlossningskliniker. Vi är cirka 4 300 medarbetare och till sjukhuset söker omkring 120 000 patienter akut vård varje år. Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, som är en del av Södersjukhuset, tar årligen emot runt 70 000 besök, varav 25 000 besök till akuten. 

På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande patientnära forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.

Kontakt
Kontaktbild
Presstjänsten Södersjukhuset
Platser
  • Stockholm