Hoppa till huvudinnehållet

Tomas Movin blir ny VD för Södersjukhuset

https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_767/ambqb9yqokltk5jtqpr3.jpg

Södersjukhusets styrelse har utsett Tomas Movin till ny vd för sjukhuset efter Christina Söderholm som lämnar sin befattning efter 10 år som vd för att arbeta med ägarfrågor på landstingsstyrelsens förvaltning. Tomas Movin kommer närmast från en position som chef för akutdivisionen Karolinska och tillträder sin nya tjänst efter årsskiftet 2012/2013, dock senast 1 februari 2013.

Tomas Movin (f. 1960) har en bakgrund som legitimerad läkare, specialist i ortopedi och docent vid Karolinska Institutet.1999 tillträdde han som verksamhetschef på Huddinge Sjukhus och blev sedan chef för akutdivisionen 2003. Efter sammanslagningen av Huddinge universitetssjukhus och Karolinska sjukhuset år 2004 är Tomas chef för akutdivisionen på Karolinska Universitetssjukhuset.

- Vi välkomnar Tomas som vd för Södersjukhuset AB. Sjukhuset är nu redo att ta nästa steg mot att bli Sveriges främsta akutsjukhus och vi är övertygade om att Tomas är rätt man för uppgiften. Hans ledarskap och gedigna erfarenhet av såväl förändringsarbete som att driva verksamheter med ekonomisk balans är egenskaper som är mycket viktiga för Södersjukhusets fortsatta utveckling, säger Kajsa Lindståhl, styrelseordförande i Södersjukhuset AB.

- Jag har länge varit imponerad av Södersjukhusets verksamhet och är stolt och glad över att utses till vd, i en tid då stora investeringar genomförs för att bättre kunna möta framtida patientbehov. Jag ser fram emot att driva arbetet tillsammans med SÖS kompetenta medarbetare, säger Tomas Movin, blivande vd för Södersjukhuset.

Thomas Arnhjort, chef för Sjukhusservice på Södersjukhuset, har utsetts till tillförordnad vd till dess att Tomas Movin tillträder.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helen Hellströmer, kommunikationschef
08-616 10 76

Publicerad:

Södersjukhuset AB
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör, tillsammans med de stora folksjukdomarna, sjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av landets största förlossningskliniker. Vi är cirka 4 300 medarbetare och till sjukhuset söker omkring 120 000 patienter akut vård varje år. Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, som är en del av Södersjukhuset, tar årligen emot runt 70 000 besök, varav 25 000 besök till akuten. 

På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande patientnära forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.

Kontakt
Kontaktbild
Presstjänsten Södersjukhuset
Taggar
  • tomas movin
Platser
  • Stockholm