Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Ungdomsenheten
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Ungdomsenheten

Här har vi samlat olika specialister som samarbetar för att ge ungdomar vård. Ungdomsenheten är ett samarbete mellan Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Kvinnokliniken vid Södersjukhuset samt barn- och ungdomspsykiatrin i Region Stockholm.

Telefonnummer:
08-123 64 150
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 7
 • Om mottagningen

  Vi tar emot ungdomar med långvariga sjukdomar och/eller andra medicinska problem. Exempel på patientgrupper som kommer till oss är ungdomar med diabetes, tarm- eller njursjukdomar, reumatiska sjukdomar och psykosomatiska tillstånd som ont i magen, ont i huvudet, yrsel mm. Hit kommer även flickor med gynekologiska besvär i form av menssmärtor och mensrubbningar. 

  Att förstå och respektera ungdomarnas integritet är viktigt för oss, men samtidigt är samarbete med och stöd från föräldrarna viktigt.

  Flickor under 18 år är välkomna för att diskutera graviditet och abort.

  Vi har även ett särskilt uppdrag att följa upp ungdomar under 18 år som utsatts för våldtäkt.  Vi tar huvudsakligen emot patienter via remisser, men när det gäller graviditet/abort kan flickor under 18 år vända sig direkt till oss.

  Vi som arbetar på ungdomsenheten är barnmorskor, sjuksköterskor, gynekolog, barn- och ungdomsläkare, psykologer, barn- och ungdomspsykiater, kuratorer och medicinska sekreterare.

  Vår personal har bred ungdomsmedicinsk kompetens och vi tar emot våra patienter i en ungdomsvänlig miljö.  Vi har kunskap om och tar hänsyn till ungdomars individuella, psykologiska, sociala och biologiska utveckling.

 • Inför besök

  Tänk på att komma i god tid. Ibland behöver du fylla i en enkät innan läkarbesöket.

  Ta med pass eller legitimation.

  Vi har ont om parkeringsplatser, så åk gärna hit kommunalt.

 • Efter besök

  Om du har några frågor efter besöket är du välkommen att kontakta oss på telefon eller via e-tjänsterna på 1177.