Hoppa till huvudinnehållet

Ungdomsenheten

Här har vi samlat olika specialister som samarbetar för att ge ungdomar vård. Ungdomsenheten är ett samarbete mellan Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Kvinnokliniken vid Södersjukhuset samt barn- och ungdomspsykiatrin i Region Stockholm.

Telefonnummer:
08-123 64 150
Telefontider:
måndag - fredag: 09:00 - 11:00
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 7
 • Vi tar emot ungdomar från 13 till 20 år med långvariga sjukdomar och/eller andra medicinska problem. Exempel på patientgrupper som kommer till oss är ungdomar med diabetes, tarm- eller njursjukdomar, reumatiska sjukdomar och psykosomatiska tillstånd som ont i magen, huvudvärk, yrsel m m.  

  Hit kommer även ungdomar med gynekologiska besvär i form av menssmärtor och mensrubbningar. Ungdomar under 18 år är välkomna för att diskutera graviditet och abort. Vi tar huvudsakligen emot patienter via remiss, men när det gäller graviditet/abort kan ungdomar under 18 år vända sig direkt till oss.

  Vi har också ett särskilt uppdrag att följa ungdomar under 18 år som utsatts för våldtäkt.

  Vi som arbetar på Ungdomsenheten är barnmorskor, specialistsjuksköterskor, gynekologer, barn- och ungdomsläkare, kuratorer, undersköterska och medicinska sekreterare.

  Att förstå och respektera ungdomarnas integritet är viktigt för oss, samtidigt är samarbete med och stöd från föräldrarna av stor vikt.

  Vår personal har bred ungdomsmedicinsk kompetens och vi tar emot våra patienter i en ungdomsvänlig miljö. Vi har kunskap om och tar hänsyn till ungdomars individuella, psykologiska, sociala och biologiska utveckling.

 • Tänk på att komma i god tid. Ibland behöver du fylla i en enkät innan läkarbesöket.

  Ta med pass eller legitimation.

  Vi har ont om parkeringsplatser, så åk gärna hit kommunalt.

 • Om du har några frågor efter besöket är du välkommen att kontakta oss på telefon eller via e-tjänsterna på 1177.